7 правил засмаги, нехтуючи якими можна нашкодити шкірі

0
7 правил засмаги, нехтуючи якими можна нашкодити шкірі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гарна засмага – символ успішного літа. І часто в гонитві за красою ми забуваємо про безпеку. Виходячи на пляж, важливо пам’ятати про те, що ультрафіолетове опромінення – один з найголовніших факторів, що викликають передчасне старіння шкіри, а також тригер виникнення меланоми – одного з злоякісних видів раку. Особливо важливо пам’ятати про те, що все ультрафіолетове опромінення, отримане з дитинства, не минає безслідно, маючи накопичувальний характер.

Подробиці

Тому важливо з раннього дитинства дотримуватися основних правил безпечного перебування на сонці.

  1. Найнебезпечніший час перебування на сонціз 11:00 до 16:00;
  2. При виході на сонце обов’язково наносити сонцезахисні засоби фактор захисту від 30 і вище. Причому необхідно оновлювати шар захисного засобу після купання та (або) кожні 2-3 години.
  3. Якщо ви володієте світлою шкірою, тільки вибралися на пляж, то спочатку не проводьте на сонці більше 15 хвилин. І після того, як тіло покриється засмагою, небезпечно проводити на сонці більше 1,5-2 годин на день.
  4. Існують продукти, що мають фотосенсибілізуючу дію (підсилюють сприйнятливість шкіри до ультрафіолету). З одного боку, це сприяє більш швидкому одержанню засмаги. А з іншого – посилюється фотоушкодження шкіри, а також можуть виникнути фотодерматити. Тому зловживати такими продуктами під час високої сонячної активності не варто. До таких продуктів відносяться цитрусові, морква, інжир;
  5. Є продукти, які посилюють захисні властивості шкіри, у тому числі від фотосенсибілізації. До них відносяться насамперед продукти, що містять омега-3 кислоти та вітамін Д.
  6. Якщо ви приймаєте лікарські препарати, уважно читайте інструкцію, оскільки вони так само можуть мати фотосенсибілізуючу дію. Таку дію мають, наприклад, ретиноїди, сульфаніламіди, вітамін В6.
  7. Не забувайте пити воду, щоб запобігти зневодненню шкіри. А після засмаги використовуйте спеціальні зволожуючі засоби.
попередня статтяЯк вивести жирну пляму з одягу без прання
наступна статтяЯкий ґрунт для моркви кращий
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я