Чи справді вівсяне молоко корисніше коров’ячого та соєвого

0
Чи справді вівсяне молоко корисніше коров'ячого та соєвого
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Останніми роками рослинне молоко набуло величезної популярності, але особливо сильно багатьом полюбилося вівсяне. Його м’який вершковий смак та молочна консистенція – найкраща комбінація для тих, хто хоче замінити коров’яче молоко рослинною альтернативою. Проте лишається кілька питань. Наскільки корисно вівсяне молоко? Які його переваги? Чи справді воно добре для нашої планети, чи це просто маркетинг? Відповідаємо на основні запитання.

Подробиці

Загальний вміст макро- та мікронутрієнтів варіюється в залежності від того, як різні компанії обробляють овес і що вони вибирають для збагачення отриманого молока. Вівсяне молоко містить приблизно таку ж кількість калорій, що і звичайне молоко, близько однієї третини білка, менше загальних жирів, набагато менше насичених жирів і більше вуглеводів (хоч і менше простих цукрів, ніж коров’яче молоко), і більшу кількість розчинної клітковини.

Вівсяне молоко не містить тих поживних речовин, які ви отримували б, з’ївши миску вівса через спосіб його обробки. Тим не менш, воно має безліч корисних властивостей. Зазвичай воно збагачене кальцієм і вітаміном D, які необхідні для здоров’я кісток.

Вівсяне молоко містить вітаміни групи B, такі як рибофлавін (вітамін B2) та вітамін B12. Вони відіграють життєво важливу роль у підтримці здоров’я. Вітамін B2 допомагає перетворювати їжу на енергію, а також діє як антиоксидант, тоді як B12 необхідний для нервової системи. Крім того, вівсяне молоко допомагає знизити ризик серцевих захворювань, знизити рівень холестерину в крові та стимулювати зростання «хороших» бактерій у кишечнику.

Вівсяне молоко особливо корисне для людей з обмеженнями харчування. Так як вівсяне молоко складається лише з вівса і води, воно є веганським, без лактози, без сої, без горіхів і практично без будь-яких інших «несмачних» продуктів, про які ви тільки можете подумати. Технічно воно не містить глютена, хоча будьте обережні, якщо у вас його непереносимість, оскільки деякі види вівса переробляються на тих самих заводах, що й зерна, що містять глютен.

Вівсяне молоко є корисним для здоров’я, але є деякі потенційні недоліки, яких слід остерігатися. По-перше, більша частина вівсяного молока не сертифікована як безглютенова, тому якщо у вас є проблеми з перетравленням глютену, варто перевірити етикетку перед покупкою. Крім того, вівсяне молоко містить більше натуральних цукрів, ніж інші види молока, такі як мигдальне, кокосове та соєве. Також вівсяне молоко калорійніше, тому з ним потрібно бути обережним.

попередня статтяЧим підгодувати моркву для збільшення врожаю
наступна статтяЩо потрібно зробити з вишнею, щоб щороку вона радувала смачними ягодами
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я