...
ГоловнаЗдоров'яЧи безпечне полоскання горла содою та сіллю

Чи безпечне полоскання горла содою та сіллю

Підпишіться на нас:

За словами доктора медицини, професора Томаса Міллера, в цілому розчин прискорює процес позбавлення від недуги, полегшуючи її перебіг. Але зловживати даним способом не можна: при появі нудоти та підвищенні артеріального тиску слід припинити процедури.

Не можна забувати, що сода має підсушуючу дію, так що Додавати соду потрібно обережно. При надмірному зрошенні вона розпушує слизову оболонку, її передозування може викликати опік ротової порожнини. Тому важливо знати, скільки солі та соди потрібно використовувати для полоскання горла. У яких випадках метод не працює і може бути небезпечним:

  • Занедбана хвороба, коли справа дійшла до хрипів, свисту, набряку гортані, утрудненого дихання і таке інше.
  • Туберкульоз, хвороби нирок, виразка шлунка або кишечника, захворювання серцево-судинної системи є протипоказанням для полоскання содою та сіллю.
  • При підвищеній температурі тіла та індивідуальній непереносимості від цього способу краще відмовитись.
  • Ранки та виразки в роті можуть запалитися сильніше, а слизова оболонка отримати сильне роздратування, якщо полоскати содою та сіллю.

Пропорції для полоскання содою та сіллю

  • У склянку гарячої води (250 мл) додати пів чайної ложки солі, краще морську, і добре перемішаити до повного розчинення
  • У склянці гарячої води (250 мл) розвести чайну ложку соди.
  • Часто полоскання горла виконують відразу трьома інгредієнтами – содою, сіллю та йодом, і ми підкажемо рецепт. У 250 мл води потрібно змішати чайну ложку солі, половину чайної ложки соди та краплю йоду. Добре розчинити.

Якщо говорити про пропорції для полоскання горла содою та сіллю дітям, то об’єм компонентів зменшується вдвічі. Від йоду краще відмовитися – він здатний викликати опік ніжної слизової оболонки ротової порожнини дитини.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...