...
ГоловнаЛайфстайлЯк підготувати газонокосарку до зими, щоб вона справно служила наступного сезону

Як підготувати газонокосарку до зими, щоб вона справно служила наступного сезону

Підпишіться на нас:

Восени до зимової сплячки готуються не лише тварини та рослини, а й садові інструменти. У тому числі й газонокосарки, які потребують ретельної підготовки до зберігання. Як це правильно зробити, мова піде нижче.

Обов’язкові заходи

Підготовка газонокосарки до зимового зберігання має складати в кілька етапів.

1.Очищення від трави та бруду.

Місце розташування ножа, та й вся підошва загалом за сезон «назбирали» на себе не лише залишки трави, а й бруд. Тому наприкінці сезону треба обов’язково почистити усі забруднені місця – усунути залишки трави, пил, пісок.

2.Заточування ножа.

Ніж необхідно регулярно точити все літо, але восени його обов’язково треба зняти, почистити, добре наточити, щоб у наступному сезоні можна було відразу ж розпочати роботу. Тупий ніж завдає шкоди газону. Замість того щоб рівно зрізати траву, він починає її ламати, що позначається на зовнішньому вигляді газону. Адже верхівка трави пошкоджена, вона починає сохнути чи загнивати. Замість гарного зеленого килима вийде трава з рудими чи коричневими верхівками.

3.Розібратися з технічними рідинами.

Якщо газонокосарка бензинова, треба обов’язково змінити масло та злити бензин. Коли бензин злитий, слід увімкнути газонокосарку і дочекатися її зупинки, щоб прибрати залишки палива, що знаходяться в карбюраторі.

Важливо! У газонокосарках використовуються чотиритактні двигуни. Для них не можна використовувати олію для двотактних двигунів.

4.Очистити травозбірник.

Мішок для збирання трави необхідно зняти та почистити. Тканина в кінці сезону виявиться вся забита дрібною фракцією трави, що перешкоджає втягуванню скошеної трави в мішок. Щоб цього не сталося, травозбірник треба регулярно очищати. Особливо важливо зробити це восени, щоб трав’яна маса не засохла. Відмити тканинний мішок найлегше на автомийці. Якщо такої можливості немає, можна використовувати шланг із потужним напором води та сильні миючі засоби.

Роботи, перелічені вище, є найважливішими під час підготовки до зими. Але, крім них, необхідно регулярно проводити технічне обслуговування. Робити це найзручніше саме восени, коли інструмент можна за один раз підготувати для подальшої експлуатації. Додатково рекомендується вимити корпус, почистити втулки, перевірити працездатність свічок запалювання в бензинових пристроях. Якщо немає навичок та спеціального інструменту, рекомендуємо відвезти косарку до сервісного центру.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...