...
ГоловнаЛайфстайлЯк правильно доглядати за алое, щоб воно зацвіло

Як правильно доглядати за алое, щоб воно зацвіло

Підпишіться на нас:

Алое — не дуже вимоглива в догляді домашня рослина. Переважно вона просто росте, але цвітіння рідко хто бачить. Для його досягнення потрібно створити певні умови вирощування, тоді можна буде стрілку з квіткою.

Подробиці

В приміщенні, де стоїть алое, повинна бути досить низька температура. Приблизно +14 градусів. Специфіка алое полягає в тому, що воно починає прагнути до цвітіння в екстремальних умовах.

Щодо режиму поливу квітки. Дочекайтесь, коли земля висохне, а потім поставте горщик в піддон з водою на 10 хвилин. Почекайте, щоб вода повністю зійшла, а ґрунт лишився вологим. Зверніть увагу, що досвічувати алое потрібно 14-16 годин на добу.

Коли ви побачите, що з’являється стрілка, тоді температуру за 2-3 дні потрібно підняти до 22-24 градусів. Полив повинен бути регулярним. Можна також підживити калійно-фосфорним добривом. Вносять в вологий ґрунт.

Коли алое відцвіте, стрілку видаліть гострим ножем. Зріз посипте золою, щоб захистити його від інфекції. Режим поливу також поверніть до звичного. А вже за 2 тижні підживіть азотним добривом, щоб стимулювати нормальний ріст зеленої маси.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...