...
ГоловнаЗдоров'яЩо потрібно знати про схуднення та авокадо

Що потрібно знати про схуднення та авокадо

Підпишіться на нас:

Коли ти вирішуєш схуднути, завжди починаєш із раціону. Але мало визначитися з дефіцитом калорій, навчитися контролювати розмір порцій та освоїти прийоми приготування здорових страв – важливо розібратися, які продукти відтепер твої друзі, а які заборонені в списку покупок. Авокадо часто вважають типовим ЗОЖ-продуктом, але як бути з його високою калорійністю? Розбираємось, чи варто включати авокадо якщо ціль – схуднути.

Чи допомагає авокадо схуднути

Що ж, не відкладатимемо хороших новин: американська терапевтка і дієтологиня Лора Бурак впевнена, що авокадо варто включити в меню всім, хто дотримується здорової дієти для схуднення та оздоровлення. Вона пояснює цей факт з дієтологічної точки зору: цей плід містить корисні жири (омега-3) і водночас клітковину. Ця потужна комбінація стабілізує рівень цукру в крові, уповільнює травлення та запобігає нездоровому потягу до їжі, особливо шкідливої. З’ївши половинку сирого авокадо або страву з ним, в тебе не буде сплеску інсуліну — і ти не побіжиш шукати швидкий вуглевод.

«Спокійно додай авокадо до свого раціону один чи два рази на день, — каже Бурак. — Це застрахує тебе від нападів голоду, незапланованих перекусів та висококалорійних вечерь, які часто виявляються побічним ефектом надто помірного харчування протягом дня».

Існує близько 100 сортів авокадо, що відрізняються розміром, формою, кольором та товщиною шкірки, вагою кісточки. Один з найпопулярніших сортів – авокадо хаас, круглий, з темною шкіркою. Серед сортів із яскравою зеленою шкіркою популярні етингер та фуерте.

Як вибрати авокадо

На жаль, колір шкірки авокадо не дає уявлення про його стиглість, тому при виборі потрібно орієнтуватися на відчуття та обмацувати обраний екземпляр у області плодоніжки. Чим жорсткіша ця частина — тим зеленіше авокадо.

Якщо ти не плануєш відразу з’їсти свій авокадо, то краще купувати його недозрілим і «дозрівати» вдома, загорнувши в паперовий пакет (щоб дозріло швидше — можна покласти в пакет банан або яблуко, етилен, який вони виділяють, прискорить процес). А ось перезрілий авокадо не можливо поліпшити — його м’якоть темніє, розпадається, набуває неприємного запаху і смаку.

Калорії та склад авокадо

Авокадо середнього розміру містить близько 20-25 г корисних жирів і 300 ккал. У половині авокадо: 150 ккал, 12 г вуглеводів, у тому числі 5 г клітковини, 20 мг магнію, 6 мг вітаміну С, 1 г білка та 0,2 мг вітаміну В6. Також в авокадо є вітамін Е, рибофлавін, лютеїн, фолієва кислота, калій.

Як бачиш, склад авокадо робить його дуже корисним продуктом не тільки для шкіри та волосся, але й для серця та травлення.

Авокадна дієта для схуднення популярна у любителів швидких жорстких дієт. Ми не рекомендуємо її використовувати, тому що виступаємо за збалансоване харчування. Але для інформації повідомляємо, що така дієта розрахована на три дні, протягом яких пропонується кожні 4 години з’їдати один плід авокадо (обмеживши загальну кількість п’яти авокадо на день). Також можна без обмежень пити воду. Судячи з відгуків представників, на авокадній дієті можна скинути 3-4 кг.

Як правильно їсти авокадо, щоб скинути вагу

Авокадо поєднується практично з будь-якими стравами – пара скибочок піде лише на користь бутерброду чи салату. Завдяки високому вмісту антиоксидантів авокадо покращує настрій. Також авокадо — чудова база для соусів, у тому числі вегетаріанських, і вдалий компонент до смузі та коктейлів і перетворює їх на більш ситну та багату на мікроелементи закуску. Не варто додавати авокадо в термічно оброблювану їжу – нагрівання позбавляє його характерного смаку і загалом більшості корисних властивостей. Тому суп із авокадо чи пиріг із авокадо — нонсенс.

Ну і, звичайно, не потрібно об’їдатися авокадо — такий підхід не принесе успіху ніколи, навіть якщо йдеться про найкорисніший у світі продукт. І варто врахувати, що через високий вміст клітковини та жирів авокадо може відчутно слабити.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...