5 “кулінарних міфів”, в які вірять лише недосвідчені господині

0
5
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серед безлічі кулінарних порад та хитрощів слід навчитися виділяти так звані міфи. Розповімо про п’ять найнеймовірніших небилиць, народжених недосвідченими кулінарами.

Міф №1

Готові макарони необхідно обов’язково перед подачею промивати холодною водою. Якщо ви збираєтеся подавати макарони до столу відразу, то правильно покласти шматок масла. А ось коли макарони планується залишити на потім, то можна їх промити, після чого додати вершкове масло та перемішати.

Міф №2

Є думка, що солона вода закипає швидше. Для порівняння, прісна вода закипає після досягнення температури 100 градусів Цельсія, а солона при 99 – невелика різниця.

Міф №3

Куряча шкірка постачальник холестерину та інших шкідливих для здоров’я речовин. Але, як довели дослідники Гарвардського університету, цей продукт за корисністю можна порівняти з оливковою олією та горіхами.

Міф №4

Якщо з м’яса сочиться рожево-червоний сік – це обов’язково кров. Насправді йдеться про нешкідливий міоглобін або пігментований білок м’язової тканини. Тому можна без страху та забобонів вживати в їжу м’ясо середньої прожарки.

Міф №5

Овочі втрачають майже всі корисні речовини в результаті термічної обробки, у що вірять більшість веганів та вегетаріанців. Насправді вітамини А, D, Е, К практично не руйнуються при жарінні, варінні чи гасінні. Вітаміні групи В та вітамин С на 40% залишаються в овочах, а на 60% переходять у бульйон. Безповоротні втрати вітамина С становлять лише 10%.

попередня статтяПопулярні стрижки для волосся середньої довжини
наступна статтяЧому “хитрі” городники не викидають бананову шкірку
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я