5 “секретів”, щоб тюльпани довго цвіли

0
5
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Важко знайти квітника, який відмовився б від гарного цвітіння тюльпанів. Для того, щоб квіти тривалий час тішили погляд, за ними потрібно правильно доглядати. Досвідчені садівники дотримуються певного плану, який допомагає цвісти тюльпанам довго та красиво. Які 5 хитрощів потрібно знати

Обережніше з укриттями

Деякі намагаються швидше звільнити рослини від укриття, але поспішати не варто: так, тюльпани можуть пережити легкі заморозки, але після цього цвісти навряд чи стануть.

Розкислення ґрунту

За зиму ґрунт може перестати бути нейтральним, тому без особливих заходів обійтися не вдасться. Найчастіше дачників у цьому питанні рятує деревна зола.

Добрива

На самому початку сезону прийнято вносити суміш із азотних добрив, калію та фосфору. Це допоможе тюльпанам швидше відійти від зими та порадувати садівника своїм цвітінням. У момент появи бутонів вносять нітрофоску. Коли рослини цвітуть, настає черга суперфосфату. Додавати добрива слід відповідно до інструкції.

Полив

Обов’язково слідкуйте за тим, щоб ґрунт не пересихав. Перерви в поливах можна робити тільки в тому випадку, якщо йдуть дощі.

Догляд

Не забувайте про прополювання, щоб тюльпанам діставалися всі необхідні поживні речовини. Також варто пам’ятати про те, що рослинам потрібний ґрунт, збагачений повітрям.

попередня статтяЕксперти розповіли, що може дати щоденна ходьба пішки
наступна статтяПопулярні стрижки для волосся середньої довжини
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я