Яка весняна зелень допоможе боротися з авітамінозом

0
Яка весняна зелень допоможе боротися з авітамінозом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Користь весняної зелені цінували наші пращури. Зараз, коли в магазині цілий рік можна купити овочі та фрукти, вона не настільки актуальна, але все ж таки користі своєї перша трава не втратила.

Подробиці

Наприклад, кропива має лікувальні властивості і здавна використовується в медицині, кулінарії та косметології, – каже лікар-дієтолог Людмила Денисенко. – Кропиву використовують для приготування салатів, супів, начинки для пиріжків, суцвіття заварюють як чай. Її навіть солять і квасять. У кропиві багато мікроелементів (залізо, фосфор, магній, калій тощо), вітамінів (особливо вітамін С), дубильні речовини та білок. Тому її користь для організму неоціненна.

Або набридливий бур’ян яглиця. Ми поспішаємо позбутися її на дачних грядках, а тим часом молоде листя яглиці відрізняється приємним запахом, їх використовують як приправу до різноманітних страв. Черешки можна замаринувати та використовувати для салатів. Листя, що не розгорнулися, і молоді листові черешки вживають замість капусти для приготування зеленого борщу. У листі і стеблах міститься вітамін С, каротин, білкові речовини, кальцій, кобальт. Яглиця врятувала багатьох від голодної смерті та авітамінозу у воєнні роки.

Що вже казати про корисний щавель — чемпіон із вмісту вітаміну С, з якого можна готувати борщ, пиріжки, повидло і їсти просто так у салатах.

попередня стаття5 корисних варіантів заправки для салату
наступна статтяЗакуска з яєць: весь “секрет” у маринаді
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я