...

Як правильно готувати індичку, щоб вона була соковитою і смачною

Підпишіться на нас:

Якщо ви зазвичай готуєте курку, то приготувати індичку буде не так легко. У цій статті ми зібрали найпоширеніші питання, відповіді на які надали досвідчені кулінари.

Як потрібно вибирати індичку

Саме це питання виникає у людей найчастіше, коли вони обирають м’ясо. Якщо птах свіжий, то він повинен бути гладким, а саме м’ясо пружним. Якщо ви не знаєте, як правильно вибрати, то тут є всього два тести, які точно не дадуть помилитися.

Перше – це запах. Він не повинен бути різким. Ну, а друге – це пружність. При натисканні на м’ясо воно має миттєво повернутись у колишню форму. Якщо м’ясо індички не тримає форму, то купувати його краще не варто.

Готуємо індичку

Найперше, що необхідно зробити – це подивитися, чи немає на птаху залишків пір’я. Якщо вони потраплять у страву, то зіпсують її. М’ясо потрібно добре вимити і розкласти на паперовому рушнику, щоб індичка просушилася.

Скільки потрібно варити

Перед варінням м’ясо потрібно добре промити, зняти шкірку та порізати на необхідні шматочки. Викладаємо все в каструлю, в якій буде варитись м’ясо, і заливаємо водою. Як тільки вода закипить, солимо і перчимо. Необхідно накрити м’ясо кришкою та зменшити вогонь. Щоб все добре проварилося, в середньому достатньо однієї години.

Варимо у мультиварці

Початковий етап підготовки до приготування в мультиварці такий самий. Сіль та спеції необхідно додавати відразу. Програму потрібно встановити «тушкування» або «суп». Кришку мультиварки обов’язково накриваємо і чекаємо, поки програма закінчить свою роботу.

Варимо в пароварці

Перед тим як відправити варити м’ясо в пароварку, його необхідно натерти спеціями та сіллю. Викладаємо його на піддон. Необхідно враховувати, що час варіння з однієї години може збільшитись до 1.5. Адже на пару це відбувається довше. Дізнатися, чи готове філе чи ні, можна за допомогою виделки чи ножа. Якщо вони проходитимуть легко, то, значить, індичка готова.

Варимо птицю цілою

Зварити індичку цілою – не дуже легко. Роблять це досить рідко, але все ж таки ми розповімо, як потрібно правильно варити цього птаха. Насамперед, вимиваємо її і кладемо у велику каструлю. Заливаємо індичку водою та додаємо спеції, а також сіль.

Готуватиметься такий птах протягом трьох годин. Тільки не варто забувати, що вода має властивість википати, тому її необхідно постійно доливати, щоб вона повністю покривала індичку. Готовність перевіряємо ножем. Все залежить від розмірів індички. Якщо вона не готова, потрібно ще проварити протягом 40 хвилин.

Нюанси приготування

Є одне головне правило – якщо птицю готуватимете для бульйону, то воду потрібно наливати холодну, а якщо для якоїсь іншої страви – гарячу. Якщо ви зварили філе, після готовності його потрібно залишити в гарячому бульйоні ще на 30 хвилин. Це має зробити м’ясо соковитим. Щоб індичка була ще смачнішою, її необхідно приправити ароматними спеціями. Тут головне не скупитися.

До переваг цього продукту варто віднести те, що це гіпоалергенне м’ясо і воно відрізняється низькою калорійністю. Тому індичку можна вживати людям, які хочуть позбутися зайвої ваги.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я