Вороги плоского живота: 5 небезпечних продуктів, що спричиняють здуття

0
Вороги плоского живота: 5 небезпечних продуктів, що спричиняють здуття
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Виноград

Будь-який виноград – важкий продукт для травлення. Фруктоза, що у великій кількості міститься у винограді, викликає посилене газоутворення і неминуче веде до здуття живота. Справа в тому, що для її перетравлення шлунку потрібні певні ферменти, які не завжди виробляються в потрібній кількості. Це також стосується яблук, персиків, дині та груш. Крім того, виноград досить калорійний, тому їсти його рекомендують рідко і лише як десерт.

Капуста

Сама по собі капуста — овоч вкрай корисний: вона багата на клітковину, містить різні мінерали і вітамін К, проте перед тим як одягнути облягаючу сукню від неї краще відмовитися.Але це стосується тільки сирого овочу, оскільки при термічній обробці руйнується груба клітковина, яка є основною причиною здуття. Тушковану або запечену капусту можна їсти будь-коли.

Хліб та випічка

Хліб і будь-яку випічку (особливо гарячу) з білої муки в принципі варто обмежити, оскільки нічого, крім зайвого вуглеводного навантаження, вона організму не принесе. Дріжджі та цукор, що використовуються при виготовленні хліба, запускають процеси газоутворення та бродіння у шлунку, і можуть стати причиною здуття та маси інших дискомфортних відчуттів. Якщо відмовитися від хліба зовсім не виходить, вибирайте бездрожжеві варіанти з цільнозернового борошна.

Сир із джемом

Лактоза та молочні бактерії, що містяться у всіх молочних продуктах самі по собі можуть стати причиною здуття живота та утрудненого травлення, проте якщо вживати їх разом із фруктами та цукром (а джеми та варення містять і те, й інше), ситуація може сильно погіршитися. Для перетравлення така суміш дуже важка: білки розщеплюються довго, а варення тим часом починає бродити. До речі, це стосується і кави з молоком – якщо напій у чистому вигляді ви не п’єте, спробуйте замінити молоко коров’яче рослинним.

Газована вода

Тут все більше, ніж логічно: і солодкі газовані напої (їх взагалі дієтологи вживати не рекомендують), і звичайна мінералка містять бульбашки повітря, які неминуче ведуть до збільшення обсягу шлунка. Здуття може протриматися до 3-4 годин і супроводжуватися тяжкістю та дискомфортом. Це не привід відмовлятися від мінеральної води зовсім – вона дуже корисна – але до її вживання варто ставитись з обережністю.

попередня статтяЯк правильно додати соду, щоб отримати “пишні” оладки
наступна статтяЩо не можна робити з малиною, щоб не втратити врожай
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я