...
ГоловнаЗдоров'яКартопля, помідори та інші звичайні продукти, які можуть бути небезпечні для здоров'я

Картопля, помідори та інші звичайні продукти, які можуть бути небезпечні для здоров’я

Підпишіться на нас:

Не всі продукти, які ми регулярно вживаємо в їжу, такі безпечні, як багато хто думає.

Розповідаємо, чому навіть улюблені та такі звичні продукти треба вживати з розумом.

Гриби

Тут ти, мабуть, подумаєш, що мова йтиме про поганки, але ні. Справа в тому, що навіть їстівні гриби, такі як підберезники, білі або печериці, можуть бути небезпечними. Виявляється, гриби мають властивість накопичувати токсичні речовини, і чим старший гриб, то він небезпечніший. Тому вкрай не рекомендується вживати перезрілі гриби, що вже розвалюються, так як продукти розкладання білків небезпечні і можуть викликати отруєння.

Картопля

У картоплі міститься натуральний пестицид соланін, який є небезпечним для людини. Тому якщо ти бачиш навіть трохи зелену картоплю, викидай її!

Помідори

У помідорах міститься та ж небезпечна речовина, що й у картоплі. Соланін може викликати нудоту, блювання та навіть галюцинації. Але гарн новина в тому, що побоюватися варто лише зелених помідорів. Не вживай їх у їжу, а почекай, доки дозріють. У червоних помідорах рівень соланіну знижується до допустимого рівня.

Червона квасоля

Ніколи не замислювалася, чому квасоля так довго вариться? Виявляється, у ній міститься велика кількість фітогемоглютиніна – небезпечна для людини речовина. Позбутися його можна за допомогою попереднього замочування (на 7-12 годин) і тривалого варіння. До речі, перед варінням не забудь поміняти воду на свіжу.

Кешью

Кешью – багатьма улюблений горіх. Ще б пак — адже він дуже корисний і смачний. Але тільки не в сирому вигляді… У кеш’ю міститься органічний токсин урушіол, який може спричинити алергічну реакцію на шкірі. Але без паніки: навіть якщо на пачці в супермаркеті написано, що кешью сирий, не переживай, насправді він пройшов спеціальну обробку, і боятися токсинів не варто. А ось по-справжньому сирим горіхом балуватися не радимо.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і сирі овочі мають...

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу ж відбивається на...

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...