...
ГоловнаКулінаріяПісний рецепт: як приготувати плов з рибою

Пісний рецепт: як приготувати плов з рибою

Підпишіться на нас:

Такий плов виходить не менш смачний, ніж з м’ясом. Рис відмінно поєднується з рибою та морепродуктами. Головне — дотримуватися технології приготування. Тож читайте далі в статті рецепт плову з рибою.

Маринування риби

Почати потрібно саме з цього, бо все залежить від її смаку. Щоб риба була насичена та ароматна, потрібні такі компоненти:

  • цукор — 0,5 ч.л.;
  • сіль — 0,5 ч.л.;
  • суміш трав;
  • приправи для риби.

Змішайте все разом та покладіть в цю суміш рибу на 2-3 години. Якщо у вас немає готових спецій, можна змішати самостійно. Це може бути зіра, кардамон, духмяний перець, куркума. Спеції розчиняють в олії та намащують рибу.

Технологія приготування рису

Рис промийте та замочіть в теплій воді з сіллю на 2 години. Потім промийте ще раз, щоб вода стала прозора.

Нашаткуйте моркву соломкою. Плов любить багато моркви, тому не шкодуйте її. В казан налийте рибний бульйон. Викладіть моркву, щоб половина з неї була в ньому. Замість бульйону можна використовувати воду. На дно покладіть голівку неочищеного часнику.

Морква повинна тушкуватися протягом 20 хвилин. За цей час відваріть рис протягом 5 хвилин в великій кількості води. На 1 кг потрібно 5 л води. Це потрібно зробити наступним чином. Підсоліть воду, доведіть її до кипіння, проваріть 5 хвилин та відкиньте на друшляк.

Потім можна перекласти рис на моркву. Закрийте кришкою та залиште готуватися протягом 20-25 хвилин.

Приготування риби

Вибрану для плову рибу потрібно трохи обсмажити на олії, а потім поставити в духовку та запекти до готовності протягом 10-15 хвилин. Але орієнтуйтеся по товщині шматків.

Ароматизація рису

Для цього потрібно підготувати спеціальну олію. Нею поливають рис зверху. Отже, розігрійте олію, покладіть в неї напівкільцями цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Всипте спеції, які були і при маринуванні риби, але без солі та цукру. Потім олією, яка утворилася, потрібно полити рис в казані.

Рис з овочами викладають на тарілку, а зверху розкладають рибу. Можна для краси ще й лимон покласти поруч. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...