...

7 продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок

Підпишіться на нас:

Всім відомо, що одним із найважливіших прийомів їжі протягом дня є сніданок.

Тому дуже важливо «зарядити» себе білком та вітамінами, щоб почати день енергійно та у чудовому настрої.

Подробиці

Однак деякі з «здорових», на перший погляд, продуктів не рекомендується вживати зранку.

Томати

Хоча томати містять вітамін С та безліч необхідних для здоров’я поживних речовин, їх не слід їсти на порожній шлунок.

Причина в тому, що в помідорах багато дубильної кислоти, яка надає їм особливу кислотність за смаком і може викликати проблеми зі шлунком. Тому якщо ви страждаєте від печії або виразки, краще забути про вишуканий тост пантумака.

Газовані напої

Багато людей вживають напої, такі як Coca-Cola або Fanta, причому щодня. Але якщо пити їх зранку, то є ризик зіткнутися зі здуттям живота.

Надмірне споживання газованих напоїв збільшує кількість шлункової кислоти, яка може спричинити ерозію стінок травної системи.

Листкове тісто

Багато хто любить круасани на сніданок, але мало хто замислюється над тим, що ця випічка містить дріжджі – інгредієнт, який може дратувати стінки шлунка.

Якщо вони вироблені на фабриці, є ризик отримати велику дозу хімічних речовин. В таких круасанах, на жаль, містяться консерванти та трансжири, які завдають шкоди не тільки системі травлення, а й організму в цілому.

Гострі спеції

Мало кому спадає на думку їсти гостру страву на сніданок.

Це може бути екстремальним сніданком, про який тільки можна подумати, але з порожнім шлунком і гострими інгредієнтами, такими як халапеньо або перець чилі, не буде нічого хорошого для травного тракту. І якщо ви їсте їх вранці, то шанси на спазми шлунка зростають.

Солодощі

Цукор дуже легко засвоюється. Але коли він досягає порожнього шлунка, не може виділятись достатньо інсуліну для підтримки нормального рівня глюкози в крові.

Крім того, цукор є кислою їжею, яка може змінити кислотно-лужний баланс. Солодощі на сніданок краще виключити всім, тому що вони підвищують ризик розвитку цукрового діабету.

Йогурт

Можливо, це найстереотипніша їжа на сніданок, яку все більше і більше лікарів радять не вживати вранці. Йогурт містить багато молочнокислих бактерій, які корисні для здоров’я людини.

Однак ця кислота стає неефективною через високий рівень кислотності порожнього шлунка. Тому набагато корисніше їсти йогурт на обід, або через дві-три години після першого прийому їжі.

Груші

Ці смачні фрукти містять сире волокно. І при вживанні їх натщесерце можна пошкодити тонкі слизові оболонки та викликати біль у шлунку. Тому фахівці рекомендують поєднувати їх з іншими злаками чи вівсянкою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я