...
ГоловнаКулінаріяЛінивий великий пельмень ханум швидко та смачно

Лінивий великий пельмень ханум швидко та смачно

Підпишіться на нас:

Приготовлений на пару, для сімейного обіду чи вечері! Великий пельмень Ханум – страва узбецької кухні, її готують з м’ясом або овочами з тонкого прісного тіста. Також він схожий на великий мант, але з більш швидким і простим приготуванням. Для варіння беріть пароварку чи мультиварку.

Інгредієнти:

ДЛЯ ТІСТА:

  • Вода 150 мл
  • Яйця 1 шт.
  • Пшеничне борошно 2 скл.
  • Сіль 1 чайн.л.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • Фарш м’ясний 600 гр
  • Цибуля 4 шт.
  • Морква (за бажанням) – 1 шт.
  • Сіль 1.5 чайн. л.
  • Перець чорний мелений 0.5 чайн. л.

Приготування:

Підготуйте продукти. Спершу для тіста. Кількість борошна вказано приблизно,  дивитиметеся по структурі вашого тіста. Цей рецепт розрахований на два рулети.

Візьміть миску, розбийте у неї яйце. Злегка збийте його виделкою. Додайте воду та сіль. Перемішайте яйце з водою до однорідності.

Почніть всипати в миску борошно невеликими порціями, розмішуючи після кожної. Спочатку, поки маса рідка, розмішуйте виделкою, потім, коли загусне, рукою. Додавайте борошно до тих пір, поки тісто не стане збиратися в грудку. Орієнтуйтеся саме на консистенцію тіста, а не на борошно.

Робочу поверхню присипте борошном, викладіть грудку тіста. Продовжуйте місити його протягом 10 хвилин до гладкого стану. Воно має стати зовсім не липким та дуже однорідним. Загорніть тісто в плівку і приберіть у холодильник на 20 хвилин. За цей час у тісті утвориться клейковина і воно стане ще еластичнішим.

Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Підготуйте продукти для неї. Фарш можна брати із будь-якого м’яса. Цибулю зазвичай кладуть дуже багато, вон надає соковитості начинці. Крім меленого перцю можете покласти будь-які улюблені приправи та спеції.

Подрібніть цибулю будь-яким способом. Можна пропустити через м’ясорубку, прокрутити в блендері, можна натерти на тертці. Можна просто дрібно нарізати.

Додайте у фарш подрібнену цибулю, морву потерту на тертці, сіль та перець. Ретельно вимішайте його. Якщо фарш вийде сухуватим, додайте трохи холодної води.

Дістаньте із холодильника тісто, викладіть його на присипану робочу поверхню. Розділіть тісто на дві частини. Одну поки що приберіть, а іншу розкатайте у дуже тонкий пласт, який бажано змастити зверху олією.

Викладіть фарш на тісто, розмазуючи його ложкою в тонкий шар. Краї залиште вільними.

Скачайте тісто з фаршем у тугий рулет.

Защипніть край тіста, щоб рулет не розвалився при варінні. Кінці ханума також добре закрутіть. Аналогічно приготуйте другий рулет.

Готувати ханум можна в пароварці, мультиварці, навіть спеціальна вставка в каструлю для приготування на пару підійде. Обов’язково змастіть контейнер для приготування олією, щоб рулет не прилип. Укладіть в нього ханум, загорнувши його по колу, щоб він вмістився.

Встановіть контейнер із ханумом у той прилад, який у вас є. Попередньо налийте в нього чисту воду. Якщо готуєте у мультиварці. Поставте програму на пару, час 30 хвилин. За 30 хвилин ханум готовий. Відкрийте прилад, дістаньте контейнер із рулетом.

Переверніть чашу з рулетом, накривши її тарілкою, а потім знову переверніть саму тарілку з рулетом, накривши її тією, на якій плануєте подавати ханум. Таким чином рулет виявиться гарною стороною догори. Подавайте ханум обов’язково гарячим, з томатним чи сметанним соусом.

Ханум і справді вийшов схожий на великий мант! Тільки готувати його набагато швидше.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...