...
ГоловнаЛайфстайлЯк зберігати насіння з дині до нового сезону

Як зберігати насіння з дині до нового сезону

Підпишіться на нас:

Якщо ви придбали смачну диню і вирішили зібрати з неї насіння, щоб посадити на своєму городі, то зверніть увагу, що не все так просто. Лише дотримання правил зберігання дасть високі шанси, що дині зійдуть і порадують солодким врожаєм, а не рясним бадиллям.

Подробиці

Насіння, що продається в професійних магазинах після збору проходить калібрування, сушіння і зберігається до покупки в спеціальних холодильних камерах. У домашніх умовах ці етапи забезпечити складно.

Насіння дині збирають саме зі стиглих плодів, ретельно промивають від м’якоті та розкладають тонким шаром у теплому провітрюваному приміщенні, де температура повітря не вище +35°С.

Після сушіння його фасують в паперові пакети або тканинні мішечки. Оптимальна вологість повітря в приміщенні, де зберігається насіння дині, не повинна перевищувати 50-60%, а температура повітря – +14…+16°С. Підвищені вологість і температура можуть згубно позначитися на якості насіння, оскільки часто запріває в таких умовах.

Перед посівом насіння, заготовленого власноруч, потрібно провести перевірку на якість, щоб розуміти, скільки слід висіяти для отримання бажаного врожаю.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...