...
ГоловнаЗдоров'яЯка риба найбільше шкодить здоров'ю: думка лікаря-дієтолога

Яка риба найбільше шкодить здоров’ю: думка лікаря-дієтолога

Підпишіться на нас:

Не вся риба однаково корисна для організму. Деякі її види потенційно небезпечні для нашого здоров’я. Про один з таких якраз поговоримо.

Риба входить мало не до всіх списків найкорисніших продуктів для нашого організму, проте до деяких її видів варто ставитися з особливою обережністю. Нещодавно відома лікарка дієтолог Нталія Самойленко дискредитувала улюблений багатьма тунець.

За словами лікарки, ця риба накопичує в собі солі ртуті та інших важких металів. Це означає, що вживання тунця на регулярній основі може призвести до отруєння та загального погіршення самопочуття: зниження працездатності та падіння імунітету.

Порушується функція печінки як основного органу детоксикації. Порушується здатність ферментів виводити накопичені метаболіти, формується оксидативний стрес, на тлі якого можуть виникнути будь-які інші патологічні процеси в організмі», – розповіла Самойленко про неприємні наслідки, до яких може призвести постійна присутність тунця в раціоні.

З цієї причини лікар рекомендувала їсти менше тунця і замінити його на різні види інших тріскових риб, які насправді приносять організму відчутну користь.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...