...
ГоловнаЗдоров'яЯка риба найбільше шкодить здоров'ю: думка лікаря-дієтолога

Яка риба найбільше шкодить здоров’ю: думка лікаря-дієтолога

Підпишіться на нас:

Не вся риба однаково корисна для організму. Деякі її види потенційно небезпечні для нашого здоров’я. Про один з таких якраз поговоримо.

Риба входить мало не до всіх списків найкорисніших продуктів для нашого організму, проте до деяких її видів варто ставитися з особливою обережністю. Нещодавно відома лікарка дієтолог Нталія Самойленко дискредитувала улюблений багатьма тунець.

За словами лікарки, ця риба накопичує в собі солі ртуті та інших важких металів. Це означає, що вживання тунця на регулярній основі може призвести до отруєння та загального погіршення самопочуття: зниження працездатності та падіння імунітету.

Порушується функція печінки як основного органу детоксикації. Порушується здатність ферментів виводити накопичені метаболіти, формується оксидативний стрес, на тлі якого можуть виникнути будь-які інші патологічні процеси в організмі», – розповіла Самойленко про неприємні наслідки, до яких може призвести постійна присутність тунця в раціоні.

З цієї причини лікар рекомендувала їсти менше тунця і замінити його на різні види інших тріскових риб, які насправді приносять організму відчутну користь.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...