...
ГоловнаЛайфстайлТри причини не використовувати восени залізний купорос

Три причини не використовувати восени залізний купорос

Підпишіться на нас:

Серед дачників завжди чути про залізний купорос. Ним проводять обробку весною та осінню. Основне завдання полягає в захисті від грибкових інфекцій, моху, шкідників.

Застосування залізного купоросу є розповсюдженою практикою, але є й противники його використання саме в осінній період. Давайте розберемо причини такої думки.

Подробиці

Найперше зазначається негативний вплив низьких температур. Засіб втрачає свою ефективність. Застосовувати засіб потрібно, коли температура повітря більше +5 чи+6 градусів. При нижчих показниках жодного ефекту можна не очікувати.

Ще одна причина, яку озвучують поборники думки шкідливого впливу залізного купоросу на дерева, — ризик опіків. З такими пошкодженнями буде знижена зимостійкість дерев.

І остання причина — залізний купорос не здатний побороти всі хвороби. З грибковими він справиться, а з бактеріальними чи вірусними захворюваннями — ні.

Використовувати чи ні залізний купорос — ваше рішення і досвід. Головне — дотримуватися пропорцій, щоб точно не нанести шкоду деревам.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...