...
ГоловнаЛайфстайлТри причини не використовувати восени залізний купорос

Три причини не використовувати восени залізний купорос

Підпишіться на нас:

Серед дачників завжди чути про залізний купорос. Ним проводять обробку весною та осінню. Основне завдання полягає в захисті від грибкових інфекцій, моху, шкідників.

Застосування залізного купоросу є розповсюдженою практикою, але є й противники його використання саме в осінній період. Давайте розберемо причини такої думки.

Подробиці

Найперше зазначається негативний вплив низьких температур. Засіб втрачає свою ефективність. Застосовувати засіб потрібно, коли температура повітря більше +5 чи+6 градусів. При нижчих показниках жодного ефекту можна не очікувати.

Ще одна причина, яку озвучують поборники думки шкідливого впливу залізного купоросу на дерева, — ризик опіків. З такими пошкодженнями буде знижена зимостійкість дерев.

І остання причина — залізний купорос не здатний побороти всі хвороби. З грибковими він справиться, а з бактеріальними чи вірусними захворюваннями — ні.

Використовувати чи ні залізний купорос — ваше рішення і досвід. Головне — дотримуватися пропорцій, щоб точно не нанести шкоду деревам.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу, які пропонують світові...

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що вони псують пропорції...

6 стильних пар взуття без підборів, які популярні цієї осені

Звичайно, взуття на високих тонких підборах виглядає ефектно. Однак із настанням осені хочеться «спуститися на землю» і вдягнути...

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...