...
ГоловнаЗдоров'яЧим небезпечне чаювання відразу після їжі: висновок експерта

Чим небезпечне чаювання відразу після їжі: висновок експерта

Підпишіться на нас:

Розповідаємо чому краще відмовитися від традиційного чаю з цукеркою на десерт.

Для більшості наших співвітчизників вважається нормою закінчити будь-яку денну чи вечірню трапезу приємним чаюванням із чимось солоденьким. Тільки ось багато лікарів вважають цю традицію в корені неправильною.

За словами експерта, нутріціологині Анастасії Голобородько чай, випитий безпосередньо після основного прийому їжі, заважає успішному засвоєнню з їжі заліза та магнію. Суворих протипоказань Анастасія не озвучила, проте порекомендувала все ж таки робити невелику паузу між трапезою та чаюванням.

«Якщо хочете попити чай, то після їди має пройти як мінімум 40 хвилин. Все залежить від загального стану здоров’я людини, якості, кількості та часу вживання чаю».

Експерт з харчування також уточнила, що важливе значення має кількість і якість чаю, що вживається. Наприклад, напій, заварений із пакетиків, експертка взагалі назвала абсолютно марним для нашого організму. Що ж до листового чаю, то його фахівець порадила випивати до 400 мл на день.

«Краще не змішувати його з їжею та відокремлювати основний прийом їжі та чаювання. Протипоказань щодо нього ні в кого немає. Безпечною дозою можна вважати об’єм до 400 мл на день. Краще у першій половині дня. І якщо людина не має ниркової недостатності, сечокам’яної хвороби чи підвищеного вмісту сечової кислоти», — дала свою рекомендацію Анастасія.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...