...

Як правильно заквасити капусту з калиною, щоб не зіпсувати її

Підпишіться на нас:

Квашену капусту готують на зиму більшість. Вона не тільки смачний продукт, але й джерело вітамінів в холодний сезон. Капусту доповнюють морквою, яблуками та ягодами. Саме тому є різні рецепти, за якими ви можете й собі її приготувати. Один з частих компонентів, які додають до капусти є калина.

Як робити капусту з калиною

Ця ягода дуже корисна. В ній велика кількість вітаміну C. Ягода корисна, але з нею треба бути обережними, коли додаєте її в квашену капусту. Справа в тому, що в її складі природні консерванти, які можуть заважати розвитку молочнокислих бактерій. А саме вони відповідають за якість смаку квашеної капусти. Її легко зіпсувати, якщо додати значно більше ягід.

Рекомендується використовувати не цілі ягоди калини, а лише сік від неї. На 10 кг капусти знадобиться 200 мл калинового соку. Якщо вас приваблюють цілі ягоди, тоді на 3 кг капусти не кладіть більше 100 цілих калининок. Засипати їх потрібно тільки після завершення переробки капусти з сіллю. Так буде збережено цілісність ягід.

В капусту можна додавати не тільки калину. Підійде журавлина, брусниця. Ці ягоди можна класти цілини, бо вони не мають кісточки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я