...
ГоловнаКулінаріяДієтичне вівсяне печиво за 20 хвилин

Дієтичне вівсяне печиво за 20 хвилин

Підпишіться на нас:

Солодка випічка без масла та цукру! Вівсяне печиво з вівсяних пластівців виходить помірно солодким завдяки сухофруктам. Воно не має зайвої м’якості, що і властиво випічці з пластівців, зате малокалорійне. Але все ж таки не забувайте про міру)).

Цей рецепт вівсяного печива відповідає принципам правильного харчування. Воно містить набір корисних речовин, необхідні для нормального функціонування організму. Печиво не містить пшеничного борошна та цукру. Сухофрукти та вівсяні пластівці збагачують випічку корисною клітковиною.

Інгредієнти:

  • Яйця 3 шт.
  • Вівсяні пластівці (геркулес) 100 гр
  • Родзинки 50 гр
  • Грецькі горіхи 50 гр
  • Розпушувач 0.5 чайн. л.
  • мелена кориця 0.25 чайн. л.

Приготування:

Підготуйте потрібні інгредієнти. Сухофрукти можна взяти будь-які за бажанням (курага, чорнослив, інжир), а також сушені ягоди (журавлина, вишня). Або зробити мікс. Якщо хочете зменшити калорійність печива, візьміть лише білки від 4-5 великих яєць.

Відміряйте 50 грам вівсяних пластівців (половину від загальної кількості) і за допомогою кавомолки подрібніть їх в борошно. Інші 50 грам геркулеса залиште. Їх потрібно буде додати цільними.

Вівсяне борошно з’єднайте з корицею та розпушувачем, просійте. Це збагатить борошно киснем і готове печиво буде більш пухким.

Родзинки ретельно промийте, добре обсушіть.

Волоські горіхи порубайте ножем. Ступінь подрібнення вибирайте за бажанням. Можна залишити більші шматочки, а можна навіть потовкти, як ви бажаєте.

У відповідній за розміром мисці збийте яйця до однорідності. Особливої пишноти тут не потрібно, тому можна скористатися виделкою або вінчиком.

До збитих яєць додайте родзинки та подрібнені волоські горіхи. Перемішайте.

Всипте вівсяне борошно з розпушувачем і корицею та геркулес. Добре перемішайте.

Тісто виходить досить в’язке. Залиште тісто, прикривши зверху рушником, на 40 хвилин, щоб вівсяні пластівці розм’якли.

Тісто стане густішим і тепер із нього можна легко формувати печиво.

На застелений пергаментом лист вологою ложкою викладіть печиво товщиною не більше 1 см.

Випікайте вівсяне печиво в заздалегідь розігрітій до 180С духовці близько 15 хвилин. Печиво не буде мати видимого рум’янцю, тому перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить із печива сухою, значить воно готове. Не перетримайте печиво, інакше воно вийде надмірно сухим. Час випікання вказано приблизно, орієнтуйтесь за своєю духовкою.

Готове печиво повністю остудіть та подавайте. Смачного!

Краще використовувати для приготування вівсяного печива саме пластівці довгого варіння, а не пластівці швидкого приготування, тоді печиво буде дійсн корисним.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...