Чи можна пити каву, коли хворієш

Підпишись на нас:

Теплі напої вважаються гарною підмогою у боротьбі з симптомами респіраторних захворювань, будь то звичайна застуда чи грип. Але чи стосується це кави?

Тепле питво допомагає при нежиті та може полегшити біль у горі. До того ж, погодься, чашка як парує, заспокоює та тримати її просто приємно.

Однак якщо ти належиш до любителів кави, на час хвороби є сенс зробити паузу і не налягати на улюблений напій — ось чому.

Кава заважає заснути

Кофеїн – стимулятор, який блокує відчуття втоми та завдяки цьому відганяє сонливість. Швидше за все, він не вплине на клінічний перебіг ГРВІ, проте через свою природу кава може шкодити лікуванню саме через те, що порушує сон. Відпочинок дуже важливий при боротьбі з вірусною інфекцією, тілу потрібна можливість відновитись. Тому під час хвороби варто утримуватися не тільки від кави, а й від енергетичних напоїв. Вони взагалі не дуже корисні і для здорових людей.

Кава призводить до зневоднення

«Кава зневоднює організм і має легкий сечогінний ефект, — нагадує лікар-дієтолог Деніел Монті. — “Але це стосується не всіх: дослідження показують, що люди, які регулярно п’ють помірну кількість кави, не страждають від зневоднення через цей напій. Але у тих, хто не звик до кофеїну, ефект буде вираженим”.

Отже, якщо ти зазвичай не п’єш кави, не варто починати робити це, доки лікуєшся від застуди чи грипу. Але дуже важливо пити воду під час хвороби.

Кава може спричинити розлад шлунка

Кава — сильний лаксатив (простіше кажучи — має проносний ефект). А деякі з інфекцій можуть викликати симптоми з боку шлунково-кишкового тракту. Отже, якщо ти хворієш і відчуваєш, що в животі щось не в порядку, пропусти свою ранкову чашку кави.

Пити трохи кави під час хвороби – нормально

Швидше за все, не потрібно відмовлятися від кави під час хвороби, але варто зменшити її споживання. Немає нічого поганого в тому, щоб випити чашку кави в першій половині дня, але велика кількість напою може перешкодити відпочинку, а вона дуже потрібна в період одужання. Якщо захворювання протікає у легкій формі, ризики невеликі. Але якщо в тебе блювота, діарея, нудота, біль голови — краще обійтися без кофеїну.

Не забувай про інші напої

При респіраторному захворюванні слід виробити звичку пити інші напої. Причому не лише воду — корисними будуть трав’яні чаї, теплий бульйон. Щоб зменшити запалення, що викликає закладеність носа та набряклість, потрібно уникати зневоднення та відпочивати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як покращити зовнішній вигляд кімнатних рослин за допомогою цукру: досвідчені квітникарі розкрили простий спосіб

Зовнішній вигляд кімнатних рослин залежить безпосередньо від якості ґрунту,...

Названа основна помилка господинь під час приготування домашньої піци

Піца є популярною стравою італійської кухні, яка завоювала серця...

Як запобігти появі подряпин на поверхні ванни: прості запобіжні заходи

Дефекти, що з'явилися на поверхні ванни - явище, зрозуміло,...

Як приготувати млинці на манній крупі: перевірений рецепт

Не всі господині люблять класичні тонкі млинці: іноді хочеться...

Як знищити личинки шкідників на дачі без «хімії»: 4 способи

Восени, а також будь-якого сезону крім зимового личинки шкідників...

Як гарантовано покращити смак вівсяної каші: 7 чудових ідей

Вівсяна каша стала одним з найпопулярніших видів сніданку в...

Б’юті-астрологія: в які дні найкраще робити манікюр та інші процедури

Деякі знаменитості не приховують, що стрижуться відповідно до місячного...

Як приготувати ідеальну шарлотку: кондитери розкрили 5 ідей

Класичний яблучний пиріг – це надзвичайно смачний десерт, який...