...
ГоловнаЛайфстайлЯк зберігати капусту на зиму, щоб не втратила смак та користь

Як зберігати капусту на зиму, щоб не втратила смак та користь

Підпишіться на нас:

Капуста може зберігатися протягом зими до весни, але відразу зауважимо, що користі в ній небагато. Старайтеся не затягувати і їсти у перші місяці після того, як зрізали. Але щоб збільшити час нормального зберігання не зрізайте, а виривайте капусту з коренем.

Подробиці

У домашніх умовах восени, перед заморозками, качани капусти виривають з корінням, видаляють верхнє зелене листя і підсушують протягом 3-4 днів, повісивши у добре провітрюваному місці.

Потім зв’язують по 2 качани та підвішують до стелі в підвалі, погребі чи іншому прохолодному місці. Можна зберігати капусту у прохолодному місці на решітках, полицях, але не біля ящиків із фруктами (груші чи яблука).

Взимку час від часу варто оглядати «схованку», видаляти з качанів гнилі листки. Кажуть, що на півдні України капусту можна закопати (качанами вгору) в канаву і засипати тонким шаром землі (10 см). Коли настають холоди, потрібно збільшити шар ґрунту до 30 см.

Зверніть увагу, що в холодильнику капуста швидко в’яне, а за­горнута в поліетиленовий па­кет — загниває. Кращі умови для зберігання свіжих качанів — температура від -1 до +1 градуса, відносна вологість повітря — 90–98%. Вища температура сприятиме гниттю.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу, які пропонують світові...

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що вони псують пропорції...

6 стильних пар взуття без підборів, які популярні цієї осені

Звичайно, взуття на високих тонких підборах виглядає ефектно. Однак із настанням осені хочеться «спуститися на землю» і вдягнути...

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...