7 порад, як доглядати за зоною декольте

Підпишись на нас:

Тонка та ніжна шкіра в зоні декольте старіє швидше, ніж на інших ділянках тіла. Так як підшкірно-жирової клітковини в цих місцях практично немає, саме в зоні декольте з’являються перші зморшки та пігментація. Але правильний догляд допоможе надовго зберегти молодість та красу шиї та декольте. Докладніше про те, як доглядати цю зону, читай у матеріалі.

Використовуй крем з SPF

Шия і зона декольте схильні до фотостаріння не менше, ніж шкіра обличчя. А воно, у свою чергу, провокує гіперпігментацію, призводить до зневоднення шкіри та зниження тонусу.

Щоб тобі не довелося в майбутньому звертатися до дорогих процедур для відновлення молодості шкіри в області декольте, не забувай використання кремів з високим вмістом SPF.

Обзаведись спеціальними кремами для догляду за зоною декольте

Багато жінок вважають, що звичайний крем для обличчя підходить для догляду за шиєю та зоною декольте. Однак, шкіра на цих ділянках відрізняється і доглядові засоби повинні збиратися індивідуально.

Щоб підтримувати здоров’я та красу шкіри в зоні декольте, щодня використовуй засоби, у складі яких є вітаміни А та С. Для зволоження шкіри та стимуляції синтезу колагену також необхідні гіалуронова та фруктові кислоти. Щоб сироватка, крем або інший засіб справили належний ефект, наносити їх потрібно вбиваючими рухами, рухаючись знизу вгору — від шиї до зони декольте.

Роби пілінги

Перші заломи та зморшки на шиї та в зоні декольте можуть з’явитися вже у 30 років. Щоб надовго зберегти красу шкіри, важливо розпочати своєчасний догляд.

З появою перших зморшок та пігментації починай робити поверхневі хімічні пілінги. Для зони шиї найкраще підійдуть саліцилові, гліколеві та AHA-пілінги. Вони стимулюють вироблення колагену та еластину, а також ущільнюють дерму. Якщо ти віддаєш перевагу домашньому догляду, віддай перевагу пілінгам з невисоким вмістом кислот і натуральними ферментами.

Навчися робити масаж зони декольте

Самомасаж насичує шкіру киснем, покращує клітинне оновлення та стимулює вихід токсинів. Нижче наводимо техніку масажу зони декольте, яку ти можеш освоїти та практикувати.

  1. Нанеси масло або жирний крем на ліву долоню і розподіли його, рухаючись із центру грудної клітки вгору до правого плеча. Теж саме зроби іншою рукою. При цьому важливо нанести достатню кількість крему, щоб долоня ковзала по шкірі, а не розтягувала її.
  2. Злегка відкинь голову і нанеси на шию крем, рухаючись висхідними рухами від ключиць до підборіддя. Важливо, щоб тиск на шкіру був мінімальним. У зоні центральної частини шиї особливо обережно — щитовидну залозу масажувати не варто.
  3. Правою рукою візьмися за однойменний бік шиї, а пальці тримай за вухом. Зроби кілька рухів, що натискають, поступово спускаючись до погруддя. Лівою рукою повтори ті самі рухи.
  4. Наноси макіяж на зону декольте. Щоб надати візуальної краси та молодості зоні декольте, навчися наносити на неї макіяж. Для цього тобі знадобляться знання скульптурування. Випуклості в зоні декольте та область під ключицями висвітлили кремовим або пудровим бронзером. А вздовж ключиць і по верхній частині погруддя нанеси трохи хайлайтера, щоб надати шкірі делікатного сяйва.

Стеж за своєю поставою

Пряма спина – найкращий союзник гарного декольте. Звичка сутулитися погіршує кровообіг та уповільнює процес живлення шкіри. Неправильне положення тіла та напружені плечі також провокують ранній гравітаційний птоз – провисання шкіри.

Щоб надовго зберегти красу та здоров’я, намагайся стежити за своєю поставою, при необхідності відвідуй масажиста та протягом робочого дня приділяй час простій розминці. Про доступні способи виправити сутулість читай у матеріалі.

Користуйся салонними процедурами

Сьогодні бьюті-ринок пропонує багато естетичних процедур, які дозволяють повернути шкірі в зоні декольте привабливий вигляд. Особливо популярні термоліфтинг – процедура розгладження зморшок та видалення пігментних плям, а також біполярний RF-ліфтинг, який позбавляє шкіру від в’ялості. Помітний ефект омолодження дадуть і ін’єкції мезококтейлів та біоревіталізантів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Яких два інгредієнти зроблять фрикадельки соковитими та смачними

Рецепти фрикадельок в основному відрізняються набором спецій, а не...

Вишнева кола: приклади модного фарбування весни, яке точно оцінять брюнетки

Кола з присмаком вишні... Ні, ми зараз не про...

Мойва тушкована з цибулею на сковороді: швидко та смачно

Швидка та смачна страва для повсякденного меню! Мойва тушкована...

Навіщо класти в злив ванни канцелярську гумку: цікавий лайфхак

Мабуть, будь-якій довговолосій красуні доводилося стикатися з такою неприємністю,...

Найпростіший і доступний холодний суп на кефірі

Найпростіший і доступний, нашвидкуруч, корисно та смачно! Холодний суп...

Вірні ознаки того, що мозок старіє швидше, ніж тіло

У дорослішанні багато плюсів (можна купити і наодинці з'їсти...

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....