Помити до літа: лікар пояснив, чим небезпечний брудний кондиціонер

0
Помити до літа: лікар пояснив, чим небезпечний брудний кондиціонер
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кондиціонер, який не працював усю зиму, накопичив у собі не лише пил та бруд, а й мікрокліщів, про це розповів отоларинголог, Влдислав Жуківець.

Коли влітку кондиціонер включають, кліщі розлітаються по квартирі і потрапляють в організм людини, стаючи причиною низки легеневих та ЛОР-захворювань.

«Існують мікрокліщі, які неможливо побачити оком, – каже експерт. — Ці кліщі мають властивість підсихати та засипати. Вони не вмирають і не гинуть. І як тільки для них виникає сприятливе середовище, тобто, прохолодне і вологе середовище, вони тут же оживають, коли кондиціонер починає працювати. Це потоком повітря все видує в кімнату. Що людина ближче сидить до кондиціонера, то гірше».

Серед хвороб, які можуть спровокувати мікрокліщі, лікар назвав хронічний тонзиліт, пневмонію, трахеїт, бронхіт, спалах бронхіальної астми, тонзилофарингіт, фаренголарингіт та затяжний риносинусит.

Щоб уникнути цих проблем, достатньо вчасно очищати внутрішній блок кондиціонера.

«Важливо промити всі фільтри, що знімаються у кондиціонера, та побризкати антисептиками на водній основі, — додає отоларинголог. — Це мірамістин, хлоргексидин. Цього цілком достатньо. Мікрофлора загине і не визве небезпеку для організму людини».

попередня статтяФрукти заважають вам схуднути – що з цим можна зробити
наступна статтяНавесні спина може боліти з двох причин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я