...
ГоловнаЛайфстайлЧи потрібно викопувати лілії на зиму: дачникам на замітку

Чи потрібно викопувати лілії на зиму: дачникам на замітку

Підпишіться на нас:

Лілії досить ніжні рослини, проте мають стійкість до холодів. Цибулини в землі бояться не пониження температури, а неймовірну вологість, яка з’являється з настанням осені. Від неї страждають всі цибулеві на клумбах.

Подробиці

Тривала холодна та волога осінь дійсно несе небезпеку для лілій. Вони можуть згнити. До речі, зимою цибулини на клумбах дуже люблять миші. Для них вони дуже смачні. Весною можете не побачити нових квітів, тому не дивуйтеся.

Велике значення має зима в плані пониження температури. Якщо холоди помірні, то лілії можуть витримати. При сильних морозах цибулини будуть знищені. Саме тому дачники викопують їх.

Якщо ви вирощуєте ранні сорти лілій, тоді їх рекомендують викопувати в вересні. З пізніми сортами не поспішайте. Їх можна тримати на клумбах до кінця вересня.

Викопані цибулини потрібно промити, обробити від інфекцій та шкідників та просушити. Зберігати лілії потрібно при постійній низькій плюсовій температурі. Якщо порушити температурний режим, то цибулини можуть пустити пагони та коріння.

Імітувати холодну осінь можна в холодильнику. Насипте в невелику ємність торф, туди покладіть цибулини та поставте в холодильник на зберігання. Навесні у вас буде готовий посадковий матеріал.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім, навіть найзатятіші прихильниці...

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В епоху, коли доводиться...

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними речами. Однак навіть...