Експерти розповіли про догляд за сухим, пошкодженим та жирним волоссям в домашніх умовах

Підпишись на нас:

Кожен тип волосся потребує спеціального особливого догляду – саме завдяки правильно підібраним засобам ваше волосся воно так добре виглядає після походу в перукарню. Тому важливо знати, якого саме типу волосся у вас. Загалом це можна зрозуміти за власними відчуттями, але для повної впевненості можна сходити, наприклад, на прийом до трихолога — лікаря, який спеціалізується на волоссі. Після цього кроку виникає послідовне питання: як доглядати за кожним типом волосся? Ділимося порадами щодо догляду в домашніх умовах.

Сухе волосся

Волосся стає сухим після щоденного впливу на них фена, прямих сонячних променів або просто нестачі вологи в організмі. Головна проблема цього типу волосся — в тому, що вони можуть ламатися, а також виглядати надто пухнастими через те, що вони січуться. Мабуть, головна порада з догляду за таким волоссям — у тому, що його не можна мити надто часто. Найкраще робити це двічі на тиждень, але якщо ви можете мити їх рідше (особливо на самоізоляції) – обов’язково скористайтеся цим. Користуйтеся масками, що не змиваються, уникайте сушіння феном, а також після миття голови обполіскуйте волосся холодною водою.

Жирне волосся

Спробуйте розчісувати волосся перед тим, як його мити, або ще мокрим, з нанесеним бальзамом. Однак не варто щедро наносити його на шкіру голови: краще розподіліть бальзам по довжині волосся і особливо на кінчиках. Це допоможе уникнути жирності волосся біля коріння. Вибирайте засоби, у складі яких немає силікону – він особливо робить волосся жирнішим. Крім того, зверніть увагу на своє харчування. Нерідко волосся швидко стає жирним біля коріння через присутність у раціоні жирної, смаженої та копченої їжі у великій кількості, яка сприяє рясному виділенню шкірного сала.

Пошкоджене волосся

Волосся пошкоджується від термальної дії фенами, невдалого фарбування, кератинового випрямлення або хімічної завивки. Причин може бути багато, але поради щодо лікування волосся одні й ті самі. Обов’язково використовуйте спеціалізовані засоби, у яких немає сульфатів. Не забудьте про поживні або відновлюючі маски – саме вони живлять волосся і допомагають лусочкам закритися. Крім того, виправляти ситуацію потрібно не лише зовні, а й зсередини. Спробуйте пропити курс вітамінів для волосся – проте перед цим не забудьте проконсультуватися з лікарем.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Корисна хитрість, якщо до сковороди стало все приставати

Якісна сковорідка є неоціненною помічницею господині на кухні. Але...

Як приготувати домашнє печиво «Марія»

Інколи так хочеться чогось солоденького, але малокалорійного: щоб і...

Як гвоздика допомагає проти комарів: народна порада

З кожним теплим днем наближається пора, коли, здається, усі...

Найкраща швидка піца з лаваша за 15 хвилин

Якщо дуже хочеться піци, а часу обмаль, приготуйте піцу...

Секрети городників, щоб виноград дав гарний урожай

Для того, щоб виноград дав гарний урожай, крім підживлення,...

Зігрівальний гранатовий напій по-домашньому: «секрет» смаку в спеціях

Іноді виникає бажання взяти не чашку чаю або кави,...

Камалія та її колишній чоловік мільярдер Мохаммад Захур разом відпочивають в Португалії

Українська співачка Камалія розлучена з мільярдером Моххамадом Захуром, проте...