Здоров'я

Як самостійно робити масаж обличчя

Масаж обличчя завжди був дуже популярний серед косметологів та всіх, хто стежить за своїм зовнішнім виглядом. Це простий спосіб без допомоги ін’єкцій зберегти молодість шкіри, позбутися набряків і навіть розгладити зморшки. Крім того, масаж обличчя працює так само, як фейсбілдинг, і допомагає зробити рельєф обличчя більш вираженим – наприклад візуально виділити вилиці. Його можна робити в салоні, що, безумовно, дуже приємно і ефективно, але якщо такої можливості немає, і вам, наприклад, потрібно дуже швидко позбутися набряків після бурхливої ​​ночі, то можна робити масаж обличчя і в домашніх умовах своїми руками.

Подробиці

Для початку потрібно знати, що у масажу обличча є протипоказання. До них відносяться різні шкірні висипання, відкриті рани на обличчі, а також захворювання щитовидної залози. Крім того, ваша шкіра може бути занадто чутливою для масажу, тому уважно дослухайтеся до своїх відчуттів у процесі масажу. Якщо у вас немає протипоказань, то перш ніж почати робити масаж, вмийте обличчя улюбленою пінкою або просто протріть шкіру тоніком. Після цього нанесіть будь-який зволожуючий засіб – крем, масло або маску. І лише після всіх цих дій приступайте до масажу.

Масаж обличчя повинен займати від п’яти до 15 хвилин. Існує безліч різних технік, відео яких можна легко знайти в інтернеті. Один із найдієвіших рухів — це окреслення брів за допомогою зігнутих вказівних пальців, які рухаються від перенісся до скронь. Такі рухи можна робити по всьому лобі і на щоках – вони відмінно розгладжують зморшки і підтягують шкіру, а також позбавляють набряків.

Ще одна гарна вправа, яка може замінити вам масаж скребком Гуаша, робиться в такий спосіб. Спробуйте знайти точки з двох сторін, у яких стикаються щелепа та вилиці. Якщо натиснути на них, ви відчуйте злегка болючі відчуття. Поставте в ці ямки кісточки зігнутого вказівного пальця та ведіть їх від вух до губ. Ця вправа допоможе зробити вилиці більш вираженими.

Сергій Пасевич

Закінчив ХНТУСГ в 2008 році і з тих пір працював в різних інтернет-виданнях, поки не почав створювати свої. Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

Які короткі стрижки стали модними цієї осені

Недбалість, прихована динаміка, природність і практичність — 2024 рік продовжує диктувати свої тренди, дотримуючись яких…

3 години тому

Експерти розповіли, як вибрати модний светр на зиму

Знайти ідеальний светр на зиму мріють усі, але це вдається одиницям, хоча на перший погляд…

4 години тому

10 способів використання олії чайного дерева для краси, чистоти та здоров’я

Після дискусій про плюси та мінуси кокосової олії багато хто почав шукати альтернативи. Одна з…

3 дні тому

Як швидко омолодити грубу шкіру п’ят за допомогою 10-хвилинного компресу з одного інгредієнта

Сухість стоп - це поширене явище, тому тут важливо дотримуватися регулярного та ефективного догляду. Якщо…

3 дні тому

Як скандинавські модники стилізують кардигани: 5 практичних ідей

Безсумнівно, в базовому осінньому гардеробі має бути хоча б один кардиган. А як його стилізувати,…

4 дні тому

Як створити затишний і комфортний образ в офіс для зайнятих леді

Інколи, навіть коли і час дозволяє, абсолютно не хочеться витрачати його на стилізацію образу. І…

4 дні тому