...
ГоловнаЛайфстайлЯк доглядати лаванду: з цією інструкцією більше не буде проблем

Як доглядати лаванду: з цією інструкцією більше не буде проблем

Підпишіться на нас:

Навряд чи якийсь дачник відмовиться від насолоди мати кущик лаванди на своїй ділянці.

Однак виростити її не так просто, тому якщо ви хочете досягти поставленої мети, варто враховувати кілька правил.

Подробиці

Насамперед, варто відзначити, що лаванда відноситься до культур, насінню яких потрібна стратифікація, тобто технологічна витримка в холоді.

Як варіант – просто посіяти лаванду під зиму, але краще буде, якщо ви приберете насіння в холодильник, а в лютому посієте його на розсаду.

Якщо ж ви надаєте перевагу отримати лаванду живцюванням від маточного куща, взятий матеріал вийде вкорінити швидше, якщо ви залишите його на зберігання у вермикуліті, який, у свою чергу, варто удобрити “Корневіном”.

Висадку молодих лаванд варто проводити восени чи навесні, коли не буде загрози їхнього пригнічення посухою. Це правило стосується висадки і в тому випадку, якщо ви купили повноцінну дорослу розсаду.

Загалом догляд за лавандою не вирізняється складністю. Головне, що варто запам’ятати, так це те, що лаванда не виносить перезволоження і потребує стрижки – навесні, після цвітіння та восени.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім, навіть найзатятіші прихильниці...

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В епоху, коли доводиться...

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними речами. Однак навіть...