Лікар перерахувала шкідливі для здоров’я поєднання продуктів

0
Лікар перерахувала шкідливі для здоров'я поєднання продуктів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Варене яйце з майонезом є популярним у українців харчовим міксом, але лікар називає таке поєднання продуктів одним із найшкідливіших для здоров’я.

Подробиці

В інтерв’ю лікаря гастроентеролога Нурії Діанової були перераховані шкідливі для здоров’я поєднання продуктів – їх вживання разом може викликати “неприємні відчуття та загострення захворювань”.

Яйця та майонез. За словами Діанової, це харчове поєднання може спровокувати загострення таких патологій, як панкреатит та холецистит. Особливо часто гострі симптоми цих захворювань спалахують і змушують людину страждати, якщо закуска з майонезу та яєць супроводжується прийомом алкоголю.

“У деяких випадках поєднання алкоголю з дуже жирною їжею вперше призводить до маніфестації захворювання, воно починає проявляти себе”, – пояснила лікарка.

Кава та шоколад. Нурія Діанова розповіла, що обидва продукти сприяють розслабленню нижнього стравохідного сфінктера, що розділяє шлунок та стравохід. В результаті може відбуватися закидання стравоходу шлункового секрету.

«Каву не варто поєднувати з шоколадом, та ще й натще: може бути найжорстокіша печія», – попередила медик.

М’ясо та соуси. Поєднання м’яса та майонезу, або сметани може бути шкідливим через свою підвищену жирність, констатує гастроентеролог. Лікар радить легші соуси – наприклад, ягідні.

Різні білкові продукти. Діанова рекомендує не поєднувати різні харчові джерела білка за один прийом їжі – краще віддати перевагу якомусь одному білковому продукту, наприклад, тільки рибі чи птиці, або лише м’ясу.

«Чим більше ми змішуємо, тим більше йде навантаження на травний тракт та підшлункову залозу», – пояснила шкідливість такого поєднання лікар-гастроентеролог.

попередня статтяБіг вулицею чи доріжкою: що краще
наступна статтяЕксперт розповіла, чому краще не пити воду під час їжі
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я