...
ГоловнаКулінаріяНизькокалорійне вівсяне печиво за 15 хвилин

Низькокалорійне вівсяне печиво за 15 хвилин

Підпишіться на нас:

Корисні та смачні ласощі до чаю і не тільки! Багато людей вважають, що якщо страва низькокалорійна, тобто дієтична, значить, не смачна, і що потрібно вибирати між смачним різноманітним харчуванням та гарною фігурою. І це абсолютно хибна думка. Адже існує величезна кількість рецептів та страв, які дуже смачні, але не тільки не шкодять фігурі, а й збагачують організм корисними речовинами та мікроелементами. Наприклад, низькокалорійне вівсяне печиво, рецептів якого також існує чимало, і можна легко підібрати під свої смакові уподобання.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 200 гр
  • Вода – 50 мл
  • Курячі яйця – 1 шт.
  • Курага – 30 гр
  • Чорнослив – 30 гр
  • Родзинки – 30 гр
  • Розпушувач – 2 гр

Вівсянку краще брати не швидкого приготування, більш корисні. Половину вівсянки потрібно подрібнити на борошно, можна зробити це за допомогою кавомолки або іншого приладу. Цілі пластівці, що залишилися, кладемо в глибоку миску і заливаємо гарячою водою, залишаємо на 10 хвилин, щоб пластівці набрякли. Воду зливаємо з крупи, віджимаючи її.

Сухофрукти ретельно промиваємо під проточною водою, заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин, щоб вони добре набрякли. Після цього ще раз сухофрукти промиваємо, щоб видалити наліт з ягід, який нерідко буває на сухофруктах. Просушуємо курагу та чорнослив і дрібно нарізаємо ножем. Родзинки залишаємо цілим.

Відправляємо приготовлені сухофрукти в миску з вівсяними пластівцями. За бажанням можна додати подрібнені волоські горіхи, мед або інші добавки. Хто любить посолодше може додати трохи цукру, але сухофрукти роблять печиво цілком солодким без цукру.

Додаємо подрібнені в борошно вівсяні пластівці до решти інгредієнтів. Вбиваємо в миску куряче яйце. Додаємо дрібку розпушувача. Ретельно перемішуємо.

Вийшло густе та липке тісто. Якщо воно у вас занадто густе, долийте ще води. Пластівці по в’язкості можуть дуже відрізнятися один від одного.

Деко застилаємо пергаментом. На пергамент столовою ложкою викладаємо вівсяне тісто, формуючи кругле печиво.

Випікаємо печиво у прогрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин. Виймаємо печиво з духовки, даємо охолонути і знімаємо з паперу.

Подаємо до столу з чаєм, кавою, молоком або какао. Приємного чаювання!

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...