...

Як позбутися плям від йоду на шкірі

Підпишіться на нас:

Так буває, що користуючись йодом у певних цілях, в результаті маємо всі руки в коричневих плямах. І тоді постає питання: як їх позбутися?

Подробиці

Відразу скажемо: йод швидко випаровується (десь близько 2-3 діб), і якщо вам не принципово, можете зачекати. До речі, якщо у вашому організмі недостатньо йоду, він зникне зі шкіри швидше, ніж за 24 години.

Але коли коричневі плями необхідно усунути, скористайтеся порадами з життєвого досвіду. Найлегше йод вимиє господарське (не косметичне!) мило. Потрібно просто нанести його на шкіру, потерти жорстким боком кухонної губки – і все, проблеми немає. Потім змастити шкіру жирним кремом.

Жирний крем або олія самостійно можуть впоратися з плямами. Потрібно нанести їх на шкіру, залишити на 15-20 хв, а потім змити теплою водою.

Сода також допоможе знищити йодові плями. Приготуйте кашку з соди та води, нанесіть на шкіру на 20 хв, після цього змийте водою і нанесіть крем для рук. А якщо йод потрапив під нігті, зробіть содову ванночку (на 0,5 л води – 2-3 ст. л. теплої води.

Впоратися зі свіжими плямами від йоду допоможе спирт або перекис водню, які слід нанести на проблемні місця, а потім змити водою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я