...

5 речей, які варто зробити, якщо відчуваєш, що відстала від життя

Підпишіться на нас:

Ми старанно працюємо, ставимо цілі і все одно можемо відчувати, що відстали від життя. Ми оглядаємося на оточуючих і вони здаються нам продуктивнішими, успішнішими і щасливішими. На жаль, відчуття, що ми відстали, не приносить нічого, окрім негативних почуттів. Ми зібрали кілька порад, які допоможуть його позбутися.

Вивчай нове та будь готова до змін

Нам здається, що ми відстали від життя, якщо не розуміємо деякі речі, що відбуваються довкола. Це означає, що саме час вивчати щось нове. Наприклад, прочитати про технічні інновації, події у світі, про актуальні хобі та захоплення.

Варто спробувати речі, яких ти раніше не робила. Наприклад, незвичайний вид тренувань або інше проведення часу. Корисно буде поспілкуватися з новими людьми. Це дозволить зменшити відчуття відстороненості від суспільства, а також розширити світогляд.

Не ігноруй зміни, як би вони не лякали. Інакше в тебе справді є шанс відстати від життя, яке постійно йде вперед. Потрібно навчитися справлятися зі змінами, а як це зробити можеш дізнатися тут.

Припини соціальні порівняння

Складно убезпечити себе від чужого життя та інформації про нього, особливо якщо у кожного з нас під рукою соціальні мережі. Через це може виникнути почуття, що ми відстали від життя. Ми спостерігаємо за ровесниками, які нам здаються успішнішими або тими, хто вже встиг зробити те, про що ми тільки мріємо. У твоєї однокласниці вже може бути чоловік і діти, друг купив машину, а блогер, за яким ти стежиш, побував у всіх країнах, про які ти мріяла.

Щоб не почуватися відсталим від життя, важливо зрозуміти, що у кожного з нас свій шлях і темп, з яким ми рухаємося. Соціальні порівняння перешкоджають цій ідеї та змушують нас відчувати негативні емоції.

Уявлення про те, що хтось тебе випереджає, є хибним. Ти ніколи не дізнаєшся, що насправді відбувається в житті тих, з ким ми порівнюємо себе. Тому не варто порівнювати себе з ними і впадати у відчай — краще вкласти цей час і сили в досягнення власних цілей.

Зосередься на “тут і зараз”

Ще одна дуже поширена причина, через яку ми можемо відчувати, що відстаємо в житті, полягає в тому, що ми надто зосереджені на тому, що хочемо зробити в майбутньому, або зупиняємось на минулому. Ми повинні зробити свідомий вибір, щоб сфокусуватись на сьогоднішньому дні.

Це означає не відмовитися від цілей, а припинити конкурувати з іншими людьми у власному розумі, налаштуватися на благополуччя та подяку за те, що у нас є. Ми не повинні відчувати себе відсталими від життя або нещасними лише через те, що чогось ще не досягли.

Згадай про минулі успіхи

Іноді нам здається, що ми стоїмо на місці або відстаємо від життя, хоча насправді досягли неймовірного прогресу. Знайди час, щоби пригадати минулі успіхи. Порівняй нинішнє життя з тим, що було минулого року.

Більше того, подумай, скільки досвіду, навичок та добрих рис характеру ти набула за все життя. Віддай собі належне. Пам’ятай, що найголовніше те, що ти працюєш над тим, щоб стати кращою версією себе, а це може зайняти час.

Зрозумій, чого ти насправді хочеш

Ми відчуваємо себе відстали від життя, озираючись на інших, і забуваючи чого хочемо насправді. Часом ми хочемо бути схожими на знайомих, мати те саме, що й вони, відвідувати ті самі заходи та місця.

Задумайся, чи є таке бажання саме твоїм, а не раптово нав’язаним красивим фото чужого життя чи громадською думкою. Подумай про те, чого ти прагнеш, що для тебе важливо, про сенс життя.

Чим краще ми знаємо, чого хочемо, тим рідше виникає відчуття, що ми від чогось або когось відстали.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я