...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно промивати рис, щоб зварити його розсипчастим

Як правильно промивати рис, щоб зварити його розсипчастим

Підпишіться на нас:

Рисова каша або розсипчастий гарнір — два варіанти приготування крупи. Так, дійсно, в залежності від певних факторів може вийти одне або друге. Якщо сьогодні у вас в планах розсипчастий рис, тоді зверніть увагу на особливості промивання крупи. Це один з факторів, які впливають на результат.

Подробиці

В крупі висока частка крохмалю. І саме це є причиною, чому крупу промивають перед приготуванням. Якщо ви теж промиваєте під краном, тоді варто знати, що це не зовсім правильні дії.

Звичайна холодна вода з-під крану нездатна повністю вимити крохмаль з крупи. В результаті він злипнеться в процесі варіння. Потрібно дещо змінити промивання.

На одну склянку рису потрібно 1 л води, в якій треба розчинити столову ложку солі. Тепер в цій воді кімнатної температури промивайте рис. При потребі кількість розчину можна збільшити.

Для гарантованого результату можна спочатку промити рис в холодній воді, а потім вже промити в солоному розчині. Як варіант, можна замочити на 30 хвилин. Такий метод є досить дієвим.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...