Змінюють колір очей та шкодять очам: чим небезпечні засоби для росту вій

Підпишись на нас:

Усі хочуть мати довгі, пухнасті та темні вії. І багато хто в пошуку чудо-засобів починає використовувати все поспіль — навіть лікувальні краплі для очей. Швидше читай і будь озброєна: ми вважаємо, що ти маєш знати, чим насправді ти користуєшся і чим це загрожує.

Гелі, сироватки, туш… Кілька років тому на б’юті-ринку стався справжній бум засобів, що стимулюють ріст вій. Бренди представляли їх як безпечнішу альтернативу нарощуванню вій.

Доходило до величезних «спільних закупівель»: колеги чи подруги об’єднувалися, щоб купити кошти оптом за вигіднішою ціною, іноді замовляючи їх навіть із іноземних сайтів.

І результат справді вражав  — хоч, звісно, й був далеким від обіцяного ефекту нарощування. Через кілька тижнів після використання вії стають помітно густішими і довшими. Настільки, що дехто перестає користуватися тушшю. Причому це все – відгуки реальних людей, а не просто рекламні обіцянки чи проплачені пости у блогерів.

Звісно, ми не агітуємо відмовлятися від засобів для росту вій. Іноді ми й самі грішимо їх використанням! Просто уважніше читай склад таких продуктів і намагайся уникати деяких компонентів.

Наприклад, найефективніші сироватки, що дають швидкий ефект, зазвичай містять простагландини (біматопрост). Простагландини – це ліпіди, які мають різні гормоноподібні ефекти на організм. Вони мають кілька побочок, про які не завжди згадують виробники.

Почнемо з найпростішого: біматопрост використовується як засіб від глаукоми (захворювання, що призводить до сліпоти). Його застосовують для зниження внутрішнього тиску в оці, а підвищений ріст та збільшення терміну життя вій – просто побічний ефект, який взяли на озброєння б’юті-корпорації.

Дізнавшись про це, особливо заповзятливі дівчата навіть купували ліки на основі біматопросту та наносили їх на вії! І на жаль, це (що очікувано при нецільовому використанні ліків) нерідко призводило до запалення та роздратування в області повік.

Засоби з простагландином подразнюють волосяні цибулини, стимулюють кровообіг і тим самим «пробуджують» клітини війкових сосочків. Так, від цього вії стають пишнішими. Але при цьому простагландини запускають запальний процес, який у когось може пройти майже непоміченим, а у когось спровокувати гострий кон’юктивіт. Сльозотеча, сверблячка, печіння… Вже одне це в списку можливих побочок має змусити тебе кілька разів добре обміркувати всі ризики!

Ще одна побочка – патологічне зниження тиску в очному яблуку, яке в нормі має бути постійним: інакше можуть початися дегенераційні процеси в сітківці та зоровому нерві. І ось ризикувати зором ми точно не рекомендуємо!

Не забуваємо і про те, що повіки можуть почервоніти, адже йде постійна стимуляція кровообігу і навіть розростання судинної сітки, і це, крім вічно розширених капілярів. Чи ти хочеш постійно маскувати це почервоніння? До речі, були й відгуки про падіння зору (майже на одиницю всього за півроку).

Це те, що стосується здоров’я. Але є ще два явища, які ми відносимо швидше до краси.

По-перше, якщо наносити засоби з простагландином не зовсім точно по війному контуру або випадково потерти очі, можна отримати зростання пушку по всій області повік! Про це виробники теж не завжди згадують, а велика кількість темного пушку на вилицях і навколо очей – явно не те, про що можна мріяти.

Так, швидше за все, цей ефект пройде після припинення використання сироватки, але разом з ним доведеться забути і про пишні і довгі вії. На жаль, після випадіння старих нові вії виростають, як і до застосування сироватки.

І найцікавіше: потемніння райдужної оболонки. Сірі, зелені, блакитні очі можуть стати карими! Судячи з досліджень, цей процес необоротний. Більше того, шкіра навколо очей теж може накопичити пігмент і стати темнішою!

Ми погоджуємося з дерматологами, які рекомендують уважно читати склад сироватки для росту вій і консультуватися з лікарем перед покупкою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....