...
ГоловнаКулінаріяПухкий шоколадний бісквіт: правильні пропорції в перевіреному рецепті

Пухкий шоколадний бісквіт: правильні пропорції в перевіреному рецепті

Підпишіться на нас:

Бісквіт є простим варіантом випічки, проте на шляху до гарного результату трапляються форс-мажори: не пропікся, не піднявся, утворилась гірка в центрі коржа та ін. Не треба близько брати до серця, бо таке може трапитися з кожним. Найперше треба перевірити рецепт та пропорції продуктів. Можливо, проблема саме в них.

Інгредієнти

Для приготування потрібні наступні продукти:

  • борошно — 100 г;
  • масло — 2 ст.л.;
  • какао — 4 ст.л.;
  • яйця — 4 шт.;
  • розпушувач — 1,5 ч.л.;
  • сіль — 1 дрібка;
  • цукор — 100 г.

Як приготувати тісто

Для початку потрібно розігріти духовку до 175 градусів. Головне правило температури: бісквіт треба ставити випікатися виключно в розігріту духовку.

Просійте борошно з какао. Масло треба розтопити. Жовтки з цукром та білки з сіллю треба збивати окремо. Потім їх змішати та збити вже разом. Об’єднайте з рештою компонентів, щоб вийшло однорідне тісто.

Випікайте бісквіт приблизно 30 хвилин. Перші 20 хвилин духовку не відкривайте.  Якщо це зробити, бісквіт може опасти. Перепад температур негативно впливає на результат.

Готовність перевіряйте зубочисткою. Якщо вона суха, отже, можна через 5-7 хвилин (нехай постоїть в виключеній теплій духовці) діставати та охолоджувати. Все має вийти на відмінно.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...