Обробка пемзою та ще 5 помилок домашнього педикюру

0
Обробка пемзою та ще 5 помилок домашнього педикюру
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не довіряєш нейл-майстрам і вважаєш за краще робити педикюр виключно в домашніх умовах? Тоді точно потрібно знати про ці 6 речей, які можуть твоїм ніжкам тільки нашкодити.

Не хочеш, щоб домашній педикюр обернувся проблемами, які потім доведеться вирішувати на прийомах у лікаря-подолога? Тоді запам’ятай найпоширеніші помилки, які ми всі з необережності чи з незнання припускаємо під час домашнього догляду.

Обрізаємо кутикулу

Повністю позбавляючись кутикули за допомогою манікюрних ножиць або кусачок, ми лише спонукаємо її більшому наростанню в майбутньому. І це не єдина проблема: навіть один неакуратний рух може призвести до утворення мікротравм, які можуть призвести до занесення інфекції. Найкращим варіантом у домашніх умовах буде розм’якшити кутикулу та акуратно відсунути її за допомогою апельсинової палички або використовувати кислотні пілінги, які гарно прибирають кутикулу.

Обробляємо п’яти жорсткою пемзою

У спробах отримати гладку, як у немовляти, шкіру на п’ятах ми часто можемо перестаратися і занадто тремо ноги жорсткою пемзою. У результаті шкіра тільки більше наростає і грубіє. Краще замінити пемзу на абразивну пилку для ніг із зернистою поверхнею, з якою ти зможеш проводити обробку делікатніше.

Занурюємо ноги в надто гарячу воду

Розпарювання шкіри – звичний етап домашнього педикюру. Однак далеко не всі жінки ретельно стежать за температурою води, в яку занурюють ноги. Якщо зробити ванну занадто гарячою, підвищиться ризик появи тріщин і нерівномірного відшаровування шкіри. В останньому випадку ти можеш помилково зняти «живий» шар, через що п’яти стануть не гладкими, а шорсткими. Оптимальна температура води для ванн – 35-40 градусів.

Надмірно поліруємо пластину

Через полірування нігтів крупноабразивними пилками пластина стає гладкою і блискучою, завдяки чому на неї ідеально лягає лак. Однак при частому проведенні такої процедури нігті стоншуються і ламаються від найменшого механічного впливу. Тому обробку нігтів жорсткими бафами слід проводити не частіше ніж раз на місяць.

Залазимо під нігті

Для очищення простору під пластиною ти використовуєш зубочистку, ножиці чи інші гострі інструменти? Так ти ризикуєш домогтися відшаровування пластини і утворення в порожнечах грибка.

Забуваємо про крем

Завершальним етапом кожної процедури домашнього педикюру має бути інтенсивне зволоження, яким багато хто нехтує. Наноси крем не тільки на п’яти та основні місця натоптишів, а й між пальцями. В іншому випадку на шкірі можуть утворитися мікротріщини, які загрожують поширенням інфекції.

попередня статтяКоли досвідчені садівники радять підживити виноград
наступна статтяІдея для сніданку: оладки на основі манної крупи
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я