...

Лікар розповіла, кому не бажано вживати редиску

Підпишіться на нас:

Редиска багата на вітамін С і корисна для здоров’я в багатьох відношеннях, однак у деяких людей її поїдання може погіршити самопочуття, викликати неприємні симптоми.

Подробиці

В інтерв’ю лікаря дієтолога Анастасії Плещової прозвучали пояснення щодо тих обмежень, з якими пов’язане вживання популярного у росіян весняного овоча. Медик зауважила, що поява в раціоні свіжої редиски є дуже хорошим способом підтримати організм у той період, коли зима вже позаду, але сезон з великою кількістю овочів і фруктів ще не почався.

«Редиска допоможе організму зміцніти після довгої зими. Вона містить багато вітаміну С, який підтримує імунітет, бере участь у синтезі колагену та інших важливих біохімічних процесах», – повідомила Плещова.

Чим ще корисна редиска.

  • Чинить бактерицидну дію: фітонциди, які містяться в пряному овочі, мають властивість пригнічувати активність шкідливих мікроорганізмів.
  • Забезпечує організм вітамінами групи В, які зміцнюють здоров’я нервової системи.
  • Забезпечує тіло калієм, кальцієм, фосфором, магнієм, залізом, вітаміном PP, дуже важливими для оптимальної роботи імунної системи.
  • Захищає від раку завдяки вмісту біологічно активної речовини індол-3-карбінол.
  • При цьому в редисці містяться речовини, здатні дратувати слизову оболонку шлунка.

У той же час, корисна редиска підходить не всім. Людям з гастритом, виразкою та іншими захворюваннями ШКТ слід обмежити вживання редиски, яка може дратувати слизову оболонку травних органів. При подагрі овоч не слід їсти зовсім.

“При подагрі редиску виключають з меню – вона містить пурини – натуральні речовини, які здатні підвищувати рівень сечової кислоти в організмі”, – додала експерт.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я