...
ГоловнаЗдоров'яЛікар розповів про користь пирію

Лікар розповів про користь пирію

Підпишіться на нас:

Доктор Ені-Олорунда розповів про користь пирію – трави, яку багато хто вважає бур’яном.

Подробиці

У народі у пирію багато назв: корінь-трава, житняк, собачий зуб, понир, ортанець та інше. Плодовитий і живучий бур’ян, якого всі хочуть позбутися, навіть не підозрюючи про його цілющі властивості.

«Лікарською сировиною у пирію є кореневища, які заготовляють восени, відразу після перших заморозків, або напровесні. Їх ретельно промивають у холодній воді, очищають від дрібного коріння, залишків стебел і листя, сушать у тіні на повітрі або в добре провітрюваному приміщенні, розкладаючи на папері або на мішковині. Зберігають у полотняних мішках чи дерев’яній тарі до 2 років», — каже експерт.

Одним з головних особливостей пирію є його здатність очищати організм від радіоактивного впливу. Після аварії на Чорнобильській АЕС багато хто зміг оцінити його у справі. Але це не єдина чудодійна властивість цієї трави.

Пирій незамінний при остеохондрозі завдяки властивості виганяти солі з організму. Його застосовують при артритах та ревматизмі.

Корисний пирій для кишечника. Відвар коренів використовують для очищення жовчного, а також пирій звільняє від каменів нирки. Пити відвар можна при запальних процесах у жовчному та печінці, а також при захворюваннях сечового міхура.

Пирій добре справляється з набряклістю організму. А ще трава визнана ефективним кровоочисним засобом. Завдяки цьому пирій застосовують при шкірних висипаннях та алергії.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...