...

Лікар розповів про користь пирію

Підпишіться на нас:

Доктор Ені-Олорунда розповів про користь пирію – трави, яку багато хто вважає бур’яном.

Подробиці

У народі у пирію багато назв: корінь-трава, житняк, собачий зуб, понир, ортанець та інше. Плодовитий і живучий бур’ян, якого всі хочуть позбутися, навіть не підозрюючи про його цілющі властивості.

«Лікарською сировиною у пирію є кореневища, які заготовляють восени, відразу після перших заморозків, або напровесні. Їх ретельно промивають у холодній воді, очищають від дрібного коріння, залишків стебел і листя, сушать у тіні на повітрі або в добре провітрюваному приміщенні, розкладаючи на папері або на мішковині. Зберігають у полотняних мішках чи дерев’яній тарі до 2 років», — каже експерт.

Одним з головних особливостей пирію є його здатність очищати організм від радіоактивного впливу. Після аварії на Чорнобильській АЕС багато хто зміг оцінити його у справі. Але це не єдина чудодійна властивість цієї трави.

Пирій незамінний при остеохондрозі завдяки властивості виганяти солі з організму. Його застосовують при артритах та ревматизмі.

Корисний пирій для кишечника. Відвар коренів використовують для очищення жовчного, а також пирій звільняє від каменів нирки. Пити відвар можна при запальних процесах у жовчному та печінці, а також при захворюваннях сечового міхура.

Пирій добре справляється з набряклістю організму. А ще трава визнана ефективним кровоочисним засобом. Завдяки цьому пирій застосовують при шкірних висипаннях та алергії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я