Чому не можна залишати горіхове листя на городі

2
Чому не можна залишати горіхове листя на городі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після перших приморозків горіхове листя активно почало падати і часто воно потрапляє на городи, адже крона горіхова чимало місця займає.

Подробиці

Якщо у вас виникає питання «Чи можна удобрювати город листям горіха!?», то ми скажемо «Так, але з обережністю».

Все тому, що листя горіха містить юглон. Речовину, яка має антибіотичні властивості. Однак також вона робить листя волоського горіха майже отруйним для деяких рослин — юглон сповільнює їхній ріст.

Нейтралізувати його дію можна, спалюючи листя. Попіл ідеально підходить як добриво для кислотного ґрунту, можна удобрювати фруктові кущі, малину, полуницю. Проте використовувати попіл із листя горіха в нейтральному або кислому ґрунті не варто, оскільки це призведе до його окиснення.

Зважаючи на особливості горіхового листя як добрива, ми все ж не рекомендуємо без досвіду експериментувати. Краще взяти граблі до рук і зібрати опале листя з грядки.

попередня статтяДля чого потрібно збирати стебла чорнобривців: городня аптечка
наступна статтяХрумка печінка з гарбузом: корисна ідея на осінь
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

2 КОМЕНТАРІ

  1. немає в опалому листі ніякого юглону. Якщо сумніваєтеся, то подрібніть лист і залийте нашатирним спиртом. Приблизно через 5 хв розчин стане малиновим або рожевим. Якщо цього немає, то й юглона немає. У опалому листі мого чорного горіха теж юглон зник. Займаюсь цією тематикою не перший рік.

    • Дякуємо за ваш коментар! Приємно, що поділилися ґрунтовно досвідом. Гарного вам дня!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я