...

Як все їсти і не набирати вагу, відповідає експерт

Підпишіться на нас:

Розповідаємо, чи можна розігнати метаболізм і про що говорять жирові відкладення у певних місцях.

Для активації обміну речовин є чотири головні важелі

Заняття спортом

Слабкий м’язовий корсет не створює належного опору та вісцерального масажу внутрішніх органів. Спорт та біологічно правильне дихання покращують еластичність м’язів та сприяють масажу внутрішніх органів. Регулярні заняття спортом допомагають виробленню гормону насичення – лептину. Також фізичні вправи активують та відновлюють роботу м’язової системи, що у свою чергу допомагає нашій лімфатичній системі. Саме завдяки роботі м’язів лімфа просувається нагору. А погана робота лімфатичної системи призводить до того, що всі відходи життєдіяльності клітин залишаються в організмі, через що підвищується навантаження на печінку, кишечник та нирки.

Повертаючись до теми схуднення, варто відзначити, що багато людей, самі того не усвідомлюючи, їдять дуже багато, тому що вони не відчувають насичення. Серед супутніх недуг є таке відхилення, як розтягнутий шлунок. Шлунок покритий фасціями (сполучною оболонкою), потім все це перекривається м’язами, потім жировою тканиною, а потім уже шкірою. Цікавий факт: шлунок розтягується навіть через слабкий м’язовий корсет.

Постановка правильної постави, відновлення рухливості суглобів та розподіленого руху у хребті

Часто буває так, що дівчина ніби і худа, але присутні жирові відкладення на боках, «вушка» на стегнах, над колінами, внизу живота, а також в’ялість, наприклад, на сідницях і плюсом до всього «вдовий» горбик. Можна активно займатися спортом, але нічого не зміниться. Жир – це досить щільна структура, подушка безпеки, яка огортає ті місця, де є порушення. З’являється він там, де обмежена рухливість суглобів.

М’язи кріпляться до кісток, а кістки – це найщільніша структура нашого тіла. Вони як фундамент біля будинку: якщо фундамент кривий, то і вся будівля теж буде косою та нестійкою. Робота м’язової системи тримається на відбудованій та співвісній кістковій структурі та на розподіленому русі: один м’яз підхоплює рух іншого, створюючи ланцюгову реакцію. Якщо робота м’язової системи порушена, тобто якийсь м’яз слабо працює, тому що неактивний, то інші м’язи працюватимуть більш активно, ніж повинні, щоб компенсувати навантаження. В результаті відбувається м’язова перенапруга, і весь наш фундамент може «похилитися» ще сильніше, як на прикладі з маріонеткою (якщо одна ниточка заплуталася, то лялька вже не злагоджено рухатиметься).

Про що говорять, наприклад, «вушка» на стегнах? Це означає, що кульшові суглоби обмежені в рухливості, а жировими відкладеннями наш організм допомагає захистити кульшові суглоби і тіло в цілому.

Жирові відкладення на стегнах та талії означає погану роботу тазового дна. Збільшення жирового прошарку потрібно для захисту попереку, яка схильна до більшого навантаження через обмеження рухливості тазостегнових суглобів і грудного відділу хребта. А жирові відкладення на колінах захищають їх через обмеження в рухливості гомілкостопу та кульшового суглоба.

Вдовий горбик – це жир, який відкладається у районі шиї. Чому? Шия надто рухлива і бере на себе більше навантаження, ніж потрібно. Лопатки не працюють, обмежена рухливість грудного відділу, тому на шию лягатиме навантаження, призначене для рук.

Налагодження правильного та повного дихання

Основна функція нашого мозку – це виживання. У момент стресу в нашому організмі всі системи працюють у посиленому режимі, отже, мозок інтерпретує це як загрозу життю. І дихаємо ми часто й уривчасто. У нашому житті багато стресу, і коли парасимпатична система не може нормально працювати, тобто людина не відпочиває, для мозку це означає постійну загрозу життю. Організм починає накопичувати жир, тому що він дає харчування клітинам. Їжа, що надходить, не перетравлюється, а відкладається.

Правильна робота парасимпатичної системи – запорука зниження рівня стресу. Дихальні практики та злагоджена робота дихальної та тазової діафрагми стимулюють блукаючий нерв, який сприяє активації парасимпатичної частини системи та підвищенню стресостійкості.

Правильне дихання, яке залучає до роботи всі діафрагми, не тільки допомагає активувати парасимпатичну систему, розслабляючи та наводячи всі системи у спокійний режим, але також покращує якість роботи кишечника. Відбувається це через постійний вісцеральний масаж внутрішніх органів за рахунок дихання. В результаті покращується травлення та вироблення жовчі у жовчному міхурі. Коли ми дихаємо правильно, ми також задіємо шишкоподібну залозу та гіпоталамус, які відповідають за вироблення гормонів.

Налагодження сну

Сон дуже важливий для зниження рівня стресу та гормону кортизолу. Дослідження доводять, що сон менше семи годин підвищує рівень кортизолу та веде до зниження гормону насичення, а також сприяє потягу до високовуглеводної та жирної їжі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я