Дієтолог назвала 5 продуктів, які допоможуть боротися зі старінням

Підпишись на нас:

Фахівець зазначила, що деякі люди виглядають набагато молодшими за свій вік. Секрет криється у харчуванні. Виявляється, існують певні продукти, регулярне вживання яких сприяє омолодження організму та суттєво уповільнює процес старіння. За словами дієтолога Ірини Суворої, додавання в щоденний раціон харчування всього 5 продуктів допоможе відстрочити старіння та продовжити життя.

Продукти, що містять органічну сполуку гідрохінону

Гідрохінон часто використовується як антиоксидант. Дослідження показали, що найбільший ефект гідрохінону спостерігається за його поєднання з цинком. У цьому випадку організм краще протидіятиме супероксиду, який є побічним продуктом, що викликається диханням клітин. Сувора підкреслила, що найбільше гідрохінону міститься у чаї, каві, гіркому шоколаді. Що стосується цинку, то його багато в гарбузовому насінні. Одна невелика жменя насіння повністю задовольняє добову норму людини в цинку. Також даний мікроелемент є в горіхах, цільнозернових та брокколі.

Помідори

У помідорах міститься лікопін та каротиноїди. Саме лікопін здатний захищати нашу шкіру від передчасного старіння та раннього в’янення. Крім цього, дана речовина зміцнює судини і знижує рівень холестерину в крові. Вживати помідори можна як у сирому вигляді, так і приготованому. Але, після невеликої термічної обробки, засвоюваність лікопіну збільшується. Фахівець рекомендує з’їдати в день близько 500 гр помідорів. Також лікопін присутній у шипшині, гуаві, кавуні, папайї, грейпфруті та хурмі.

Жирні сорти риб

У цьому продукті багато Омеги-3 та диметиламіноетанолу. Численні дослідження показали, що люди, які регулярно вживають жирні сорти риби меншою мірою схильні до старіння, вони можуть похвалитися хорошим станом шкіри і відсутністю зморшок. Сувора рекомендує з’їдати не менше 400 гр риби на тиждень.

Вітаміни А, С, В6 та Е

Існує багато джерел цих вітамінів. Наприклад, вітамін С у великій кількості присутній у лимоні, чорній смородині, ківі. Вітаміну А багато в моркві. Вітамін Е міститься у фундуку та мигдалі, а вітаміну В6 найбільше у фісташках та насінні соняшника.

Петрушка

Петрушка містить багато вітаміну С, каротиноїдів, хлорофілу, миристицину. Петрушка має гарну протизапальну властивість. Крім цього, в ній міститься потужна доза антиоксидантів. Петрушка сприяє виробленню глутатіону, який має омолоджуючу дію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Акторка Христина Федорак виходить заміж: дата весілля вже призначена

Українська акторка Христина Федорак, яка  зіграла роль бухгалтерки у...

Як приготувати швидкий та пухкий шоколадний пиріг на молоці

Можна говорити багато про випічку, але в пріоритеті завжди...

Шанувальники Міки Ньютон дізналися, що вона насправді не білявка: артистка показала фото

Міка Ньютон в образі білявки з коротким волоссям досить...

Як приготувати салат з яловичини та овочів: «секрет» в гарячій заправці

Салат з яловичиною дуже поживний та смачний. Він може...

Чому потрібно їсти ківі: яка користь фрукта для здоров’я

Ківі - корисний екзотичний фрукт, який майже не має...

Мариновані огірки з гірчицею та куркумою: закуска за 8 годин

Мариновані огірки відмінно доповнюють різні страви. Вони такі хрусткі...

10 продуктів, у яких білка більше, ніж у яйцях

Незважаючи на те, що яєчний білок практично універсальний -...