...
ГоловнаЛайфстайлЯк вибрати якісне зимове взуття, без шкоди для сімейного бюджету

Як вибрати якісне зимове взуття, без шкоди для сімейного бюджету

Підпишіться на нас:

Холодна пора року потребує більшої уваги до взуття. Якщо ноги постійно мерзнуть або потіють, якщо чоботи промокають або ковзають – це не просто незручно, а й небезпечно для здоров’я. Ось кілька порад, як обрати якісне тепле взуття для всіх членів сім’ї:

Звертайте увагу на матеріал

Вибираючи зимове взуття, слід насамперед звертати увагу на матеріал. Для зими бажано купувати взуття із натуральної шкіри з утеплювачем із натурального хутра. Купувати її варто у спеціалізованих магазинах, таких як INTERTOP.

Взуття з натуральної шкіри міцне в носінні, спокійно переносить деформації і зберігає тепло.

Привабливими і приємними на дотик є вироби із замші, але, порівняно з натуральною шкірою, замша не така практична. У мокру погоду та сльоту на ній можуть залишатися сліди солі або просто бруду.

Альтернативою натуральній шкірі може бути шкірозамінник, але не у випадку із зимовим взуттям. Таке взуття швидко потріскається на морозі, а в місцях складок може зовсім розірватися. До того ж теплою її не назвеш. Єдиною перевагою взуття зі штучної шкіри є її ціна, хоча при цьому більше сезону вона не прослужить.

На фото черевики Tamaris • Артикул: IS1407
На фото черевики Tamaris • Артикул: IS1407

Як відрізнити натуральну шкіру від штучної?

Шкірзамінник завжди прохолодніше на дотик, а приклавши руку до шкіряного взуття, ви відчуєте тепло. Відмінності можна побачити і на зрізах – у натуральної шкіри виворот ворсистий, у той час як у шкірозамінника зазвичай тканинна основа.

Ще один правильний спосіб перевірити шкіру на натуральність – користуватися голкою. У місці проколу натуральна шкіра буде трохи пружинити, тоді як на штучній шкірі залишиться слід у вигляді дірочки.

Внутрішнє оздоблення

Звернути увагу потрібно і на хутро. Розсуньте його в сторони, якщо воно на ворсистій основі — хутро натуральне, якщо на тканинному — штучне, крім того, штучне хутро блищить, а натуральне — більш матове. Дуже часто виробники, намагаючись здешевити свою продукцію, використовують для видимої внутрішньої частини чобіт натуральне хутро, а для області пальців штучне. Такі чоботи не тримають тепло і зношуються швидше.

Підошва. Блискавка. Каблук

Вибираючи взуття, зверніть увагу і на підошву – на її матеріал, а також на товщину. За стандартом, товщина підошви має бути не менше 1 сантиметра. Найкращий матеріал – поліуретан, гума, полівінілхлорид, які не пропускають воду. До того ж краще, щоб підошва була з рифленим малюнком, тоді вона не ковзатиме.

Важливим фактором є товщина підборів. Для зими найкраще підійде широкий каблук, він має бути стійким та надійним і при цьому не пластмасовим. Якщо підбори «від’їжджають» назад при натисканні на підйом — не купуйте, інакше не уникнути проблем зі ковзанням і падіннями.

Правильний розмір

Зимове взуття слід завжди вибирати на 1–2 розміри більше, оскільки у тісному взутті ноги почуватимуться незатишно та швидко змерзнуть. В ідеалі, між шкарпеткою та ногою має залишатися трохи місця. Мірте чоботи в тих шкарпетках, в яких ходитимете взимку.

Ціна

Хороше зимове взуття буде коштувати недешево. Але її вартість прямо пропорційна якості матеріалів і технології виготовлення. Якщо виробник гарантує якість продукції і підтверджує це гарантійним обслуговуванням — це взуття, яке коштує покупки.

На фото ботильони ECCO • Артикул: ZW8464
На фото ботильони ECCO • Артикул: ZW8464

Як висновок

Тепер ми можемо резюмувати, що питання «як обрати взуття жіноче туфлі та чоловіче» з акцентом на його якість та трендовість (адже про це ніяк не можна забувати!) – ще та головоломка. Але на неї варто витратити час, адже взуття – це не світлина у вітальню, естетична складова йде тут після комфорту. Тому, завжди підходьте с серйозним дослідженням до вибору взуття, яке сподобалося, не побоюючись засуджуючих поглядів продавців. Та ви з ними ніколи і не зіткнетеся, адже у хороших магазинах продавці впевнені в якості свого товару. А ви, в свою чергу, повинні перевірити це самотужки.

Вважаємо, наші поради стануть вам у нагоді. Застосовуйте на практиці і бажаємо вам вдалих покупок!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...