...
ГоловнаКулінаріяЯк зробити смачний фарш: цікаві секрети, які стануть відкриттям для господинь

Як зробити смачний фарш: цікаві секрети, які стануть відкриттям для господинь

Підпишіться на нас:

З фаршу можна приготувати багато смачних страв. Але як їх не зіпсувати?

Від якості фаршу залежить результат приготовленої страви. А у приготуванні фаршу в домашніх умовах є свої цікаві секрети.

Подробиці

Правильний вибір м’яса

При покупці свіжого м’яса насамперед зверніть увагу на колір. Баранина та яловичина має бути насиченого червоного відтінку, а свинина і телятина – рожевого кольору. Хороше м’ясо не має плям, слизу та інших недоліків. Колір має бути рівномірним червоним, а розріз рівним.

Чи варто купувати фарш у магазині?

Домашній фарш виходить набагато смачнішим, ніж заморожений з магазину. Більше того, опитування споживачів показує, що багато покупців вважають магазинний фарш шкідливим для здоров’я. У фарші, виготовленому на промисловому підприємстві, можуть бути хрящі, кістки, частинки шкури тварин. Ті ж побоювання відносяться до ковбаси та сосисок.

Але якщо у вас немає можливості готувати фарш самостійно, вибирайте перевірені марки та ніколи не купуйте фарш за низькою ціною.

Приготування фаршу в домашніх умовах

У багатьох випадках використовують суміш різних сортів фаршу, наприклад яловичина зі свининою. Яловичий фарш готується з лопатки, грудинки чи вирізки. Навіть якщо ви хочете зробити чистий яловичий фарш, додайте в нього трохи свинини або курячого м’яса, інакше він вийде сухим. Баранина надає м’ясній начинці специфічного смаку, який комусь може здатися неприємним. Використовуйте її обережно.

Головний секрет у приготуванні домашнього фаршу – комбінування різних сортів у відповідних пропорціях.

Іноді в рецептах потрібен «рубаний фарш». Щоб його отримати, м’ясо подрібнюють не в м’ясорубці, а спеціальним, дуже гострим ножем чи сокирою. Приготування такого сорту потребує терпіння. Рубаний фарш виходить соковитішим, ніж у м’ясорубці, і зберігає приємну текстуру.

Несмачний сирий фарш

Пам’ятаєте приказку з народної казки: М’ясо любить сіль? Порожній фарш, не приправлений сіллю, спеціями та зеленню, зіпсує всю страву. Додавати приправи обов’язково потрібно в котлети, тефтелі, фрикадельки і т.д.

Заготівлю з фаршу не можна залишати на тривале зберігання у холодильнику. Заморозити можна лише чистий фарш. До речі, якщо фарш вийшов сухим, його можна розбавити молоком або вершковим маслом. Спробуйте додати до фаршу жирну сметану – вийде незвичайний смак.

Як зберігати фарш?

Підготуйте герметичні контейнери та розділіть фарш на рівні порції, якщо його вийшло дуже багато. Приправлений фарш після розморожування буде сухим та жорстким. Напівготові м’ясні продукти зберігаються близько двох місяців.

Повторне заморожування не допускається. Щоб не допустити помилок у зберіганні, напишіть на контейнерах маркером термін зберігання для кожного виду фаршу.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...