...
ГоловнаЛайфстайлЧому сохне зелень на підвіконні

Чому сохне зелень на підвіконні

Підпишіться на нас:

Виростити зелень на підвіконні – справа не складна. Але трапляється, що після появи сходів зростання кропу чи петрушки зупиняється, паростки чахнуть, сохнуть та гинуть.

Швидше за все, рослинам не сподобалися створені умови на городі у міській квартирі.

Подробиці

Як уникнути помилок, та виростити зелень на своємі підвіконні.

Город на підвіконні потрібно розвивати з розумом, інакше сходи будуть тонкими і ламкими, швидко зав’януть і загинуть.

Причини невдачі

Сорт насіння. Слід враховувати таку особливість як короткий світловий день. Значить, сорт зелені має бути стійким до цього фактора, а ще до сухого повітря. Не повинно виникнути проблем у таких умовах із вирощуванням руколи, гірчиці, шпинату або крес-салату. Але це мають бути ранньостиглі сорти.

Щільність посадки. Провівши посів дуже густо, можна спровокувати дефіцит світла та живлення. Не покращить ситуацію погана вентиляція, а в таких умовах розвиток прикореневої гнилі не забариться.

Неправильний полив. Перезволоження ґрунту позначається на здоров’ї розсади. У цей час коріння сходів розвинене слабко, а тому на надлишок вологи рослини реагують різко. Краще проводити полив після висихання поверхні ґрунту. Надлишки води, що утворилися в піддоні, потрібно зливати.

Вологість повітря. Повітря в квартирі взимку пересушене, тому не зашкодить легке обприскування посадок з інтервалом 1 раз на 2 дні. Можна просто поставити поруч широкі ємності з водою.

Якщо виключити ці помилки, то проблем із вирощуванням дрібної зелені у квартирі не виникне протягом усього року.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...