...
ГоловнаЛайфстайлВ який сезон краще обрізати виноград — весною чи осінню

В який сезон краще обрізати виноград — весною чи осінню

Підпишіться на нас:

Думка про те, що деякі рослини можна не обрізати, не відповідає дійсності. Дерева, кущі, квіти, декоративні насадження потребують цієї процедури. Питання полягає в виборі оптимального періоду та часу для її проведення.

Подробиці

Якщо ви вибираєте між осінньою та весняною обрізкою, то для винограду краще перший варіант. Цьому є логічне та наукове пояснення. Справа в тому, що восени всі біологічні процеси сповільнюються. І це є ключовим моментом.

Після обрізки виноград не буде прагнути поновитися. Отже, не буде витрачати в надмірній кількості поживні речовини та енергію.

Є ще один важливий момент. Саме восени не буде надмірного витікання соку, а ще в цей час ви не зашкодите брунькам. Весною такі ризики значно вищі.

Зверніть увагу, що обрізку проводять після огляду рослини. Якщо пагони в винограду стали з коричневою корою, тоді час для проведення робіт настав. Листя також є показником. Воно повинно стати жовте або червоне.

Обрізку треба проводити, коли температура повітря встановлюється на рівні від 0 до +5 градусів. Не забудьте, що виконувати роботи можна тільки гострим та стерильним садовим інструментом.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...