...

Народні способи для зберігання буряків на зиму

Підпишіться на нас:

Буряк – не помідори, консервувати чи квасити не будеш для смачного споживання. Натомість відправити у погріб для зберігання можна, а щоб краще зберегти властивості та смак буряків, то варто створити гарні умови. Способів існує чимало. Спробуйте такі.

Подробиці

Одним із кращих способів зберігання буряка взимку є спільне укладання з картоплею. Буряк укладається обов’язково поверх шару картоплі. У зв’язку з тим, що картопляні плоди інтенсивно віддають вологу при зберіганні, а буряк, навпаки, потребує вологості, тому цей спосіб є оптимальним.

Старий спосіб закопувати буряк у пісок відмінно зарекомендував себе. Але є одна умова: пісок повинен бути добре висушений під прямими променями сонця або прожарити в духовій шафі. Пісок насипають для того, щоб буряки не торкалися один до одного. Верхній їх шар також потрібно посипати прожареним піском шаром не менше 2 см.

Як присипний матеріал ефективна звичайна кухонна сіль. Метод набуває все більшої популярності у городників, оскільки сіль доступна, коштує недорого і забезпечує надійний захист коренеплодів від гниття. Одним із варіантів даного способу є обробка овочів міцним соляним розчином. Після просушування і закладки плоди чудово лежать протягом тривалого часу.

Порошок крейди запобігає в’янення і зіткнення коренеплодів один з одним. Оброблені порошком карбонату кальцію буряки зберігаються довго без втрати цінних якостей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я