Простий та смачний салат з буряків та сиром за 5 хвилин

0
Простий та смачний салат з буряків та сиром за 5 хвилин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Простий, швидкий у приготуванні та смачний салат! Такий салат можна приготувати буквально за п’ять хвилин: потрібно лише все натерти на тертці і змішати. Інгредієнти для салату доступні і практично завжди знайдуться в холодильнику дбайливих господинь.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Твердий сир будь-який – 50 гр
  • Часник – 1 зубч.
  • Майонез – 2 стол. л
  • Сіль за смаком

Приготування:

Салат, звичайно, вийде набагато смачнішим і свіжих і соковитих овочів, особливо якщо вони щойно з грядки. Буряк та моркву миємо, чистимо, натираємо овочі на тертці для корейських салатів, за відсутності такої підійде і звичайна тертка.

Твердий сир можна використовувати будь-якого сорту, але краще без будь-яких яскраво виражених смакових добавок і обов’язково свіжий і натуральний. Твердий сир натираємо на тертці. Можна ще використовувати м’які сири, особливо гарно підійде козячий сир.

Зубчики часнику (за смаком кількість часнику можна змінити у складі страви) очищаємо від плівок і натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Приготовлені інгредієнти кладемо в глибокий салатник, додаємо сіль за смаком і мелений чорний перець.

Кількість солі додаємо з огляду на те, який продукт для заправки використовуємо. Якщо майонез, то сіль можна не додавати взагалі або додавати в мінімальній кількості.

Замість майонезу можна використовувати сметану або грецьки йогурт, щоб салат вийшов менш калорійним та кориснішим. Перемішуємо інгредієнти із заправкою та прибираємо салат на півгодини в холодильник для того, щоб він добре просочився.

Салат готовий. Подаємо його до столу у великому салатнику або розкладаємо його за маленькими порційними салатниками. Також таким салатом можна нафарширувати тарталетки або використовувати як намазку на хліб і подати як закуску до перших страв.

Цей салат своєю соковитістю та пікантними нотками відмінно доповнить гарнір з картопляного пюре, круп та овочів, м’яса, зробить смак трапези більш насиченим та яскравим.

Смачного!

попередня статтяЯкі продукти категорично не можна класти в компост: дачникам на замітку
наступна статтяЩо треба зробити з хризантемами у жовтні, щоб добре перезимували
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я