...
ГоловнаКулінаріяПростий рецепт популярної страви: як приготувати жульєн з курки з грибами

Простий рецепт популярної страви: як приготувати жульєн з курки з грибами

Підпишіться на нас:

Жюльєн є однією із найпопулярніших страв французької кухні. Цю страву перейняли та з задоволенням готують господині з усіх куточків земної кулі.

Подробиці

Багатьох зупиняє той факт, що часто за рецептурою потрібно купувати спеціальний посуд або додається готування в духовці. Звичайно, такий варіант здається складним і явно не підходить тим, хто хоче швидко приготувати вечерю після напруженого трудового дня.

Однак є найпростіший рецепт цього кулінарного шедевра: ви можете приготувати його лише за 30 хвилин із використанням звичайної сковорідки. Крім іншого, смак залишається таким же бездоганним.

Які продукти знадобляться:

  • куряча грудка;
  • 300 гр грибів;
  • пачка 20% вершків;
  • невелика цибулина;
  • сир твердих сортів;
  • оливкова олія, сіль, чорний перець та зелень на ваш розсуд.

Як готувати

Курку слід подрібнити на невеликі шматочки і відправити на сковорідку з розігрітою оливковою олією. Помішуйте і чекайте на момент, коли м’ясо буде готове на 50 %. У цей момент додається цибуля. Можна пошаткувати її тонкими півкільцями, або зробити непомітною – подрібнити мілкими кубиками.

Разом із цибулею курка повинна смажитися близько 5 хвилин. Намагайтеся стежити, щоб нічого не підгоріло, інакше страва буде зіпсована.

Потім додаємо гриби. Вони дадуть жульєну вологу, яку потрібно випарувати. Як тільки зайва рідина випарується, то можна додати сіль та спеції. Після цього смажимо ще хвилин 7.

Настає черга вершків – виливаємо одразу всі. Нехай кілька хвилин покипить. Додаємо тертий сир, вимикаємо вогонь та накриваємо кришкою.

Жульєну потрібен час для того, щоб настоятись.

Подавати найкраще разом із ароматною свіжою зеленню та сезонними овочами.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...