...
ГоловнаКулінаріяЧому бісквіт не піднімається в духовці: дві типові помилки

Чому бісквіт не піднімається в духовці: дві типові помилки

Підпишіться на нас:

Бісквіт смачний, ніжний, ароматний, але такий вередливий. Щось йому не так, і вже не буде підніматися. А з плаского бісквіта торт особливо не зробиш. Простий в приготуванні, але стільки нюансів.

Подробиці

Одна з проблем, з якою стикаються господині, — бісквіт не хоче підніматися. Переважно помилка полягає в неправильному температурному режимі. Якщо вона занадто висока, тісто просто не встигає піднятися.

Температура впливає на структуру тіста та його пишність. В процесі випікання відбувається танення масел, розширення газів, розчиняється цукор, коагулюються яйця. Завдяки цьому бісквіт піднімається та стає пишним.

Оптимальна температура випікання 160-180 градусів. Не відкривайте духовку, щоб подивитися на бісквіт. Перепад температур опустить його, а вдруге він вже не підніметься. Особливо небезпечно для бісквіта, коли відкривають дверцята в перші 20 хвилин.

Занадто низька температура теж небезпечна. Мова йде про 150 градусів. Всі процеси будуть відбуватися довше, але можна не допекти бісквіт або відкрити знову ж зарано дверцята.

Якщо з температурним питанням розібралися, тоді варто знати ще один нюанс. Якщо неправильно збити яйця, тоді проблеми також будуть. Рекомендують відділяти жовтки від білків, а потім вже збивати їх окремо.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...